SPORTURI  »  ALTELE  »  CE JUDO

Luptă pentru Londra » 12 judoka români participă la Europenele din Rusia

Alina Dumitru și-a asigurat calificarea la JO de la Londra
Alina Dumitru și-a asigurat calificarea la JO de la Londra

Articol de GSP - Publicat miercuri, 04 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 aprilie 2012 15:48

România va avea 12 reprezentanţi la Campionatul European de judo din Rusia, şase fete şi şase băieţi, obiectivul principal fiind calificarea a încă unu sau doi judoka la JO de la Londra.

La feminin, România va fi reprezentată de Carmen Bogdan şi Alina Dumitru (48 kg), Andreea Cătună şi Andreea Chiţu (52 kg), Corina Căprioriu şi Loredana Ohîi (57 kg).

La masculin, sportivii tricolori care se vor deplasa în Rusia sunt Dan Fîşie şi Szoke Laszlo (66 kg), Adrian Mergea şi Costel Dănculea (73 kg), Daniel Brata (minus 100 kg) şi Vlăduţ Simionescu (plus 100 kg).

Obiectivul delegaţiei României la CE din Rusia este cîştigarea a minimum două medalii, însă cea mai importantă ţintă o reprezintă calificarea a încă unu sau doi sportivi la JO de la Londra. "Pentru noi este cea mai importantă competiţie din 2012, cu excepţia Jocurilor Olimpice. Sigur că ne dorim medalii, minimum două, dar mai important este să reuşim să mai calificăm sportivi la Olimpiadă. În prezent avem patru sportivi calificaţi, mă refer la Alina Dumitru, Corina Căprioriu, Dan Fîşie şi Vlăduţ Simionescu, iar la acest Campionat European încă 2-3 judoka vor lupta cu şanse la calificare. Andreea Chiţu are nevoie să dispute finala categoriei ei pentru a se califica, iar Daniel Brata sau Costel Dănculea să ocupe un loc din primele 7", a declarat miercuri secretarul general al FR Judo, Ion Pandele, potrivit mediafax.

Delegaţia României va fi prezentă la Celiabinsk din 23 aprilie. Campionatul European va avea loc în intervalul 26-29 aprilie.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează