SPORTURI  »  ALTELE  »  LUPTE

Lupte cu prosopul şi phoen-ul! » Ştefan Rusu, fost campion olimpic, e acuzat că a furat din camera hotelului unde a locuit pe durata CE

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 16 aprilie 2013 21:25

Rusu, 56 ani, a fost în Georgia ca antrenor secund al lotului naţional. El admite că a fost o confuzie cu un prosop, ”îl uitasem la saună, am plătit zece euro”, dar atacă dur conducerea federaţiei şi a reprezentativei: ”Nişte nesimţiţi, nu ştiau cum să scape de mine!”. Rusu a fost demis de FRL


Desfăşurate la Tbilisi (Georgia) la sfîrşitul lunii trecute, Europenele de lupte agită teribil apele în sportul de pe saltea. A fost mai întîi vestea că Estera Dobre, medaliată cu argint, a fost depistată pozitiv la un produs diuretic în urma unui control antidoping. Acum, în lumina reflectoarelor apare un personaj de notorietate: Ştefan Rusu, multiplu campion olimpic, mondial şi european, una dintre figurile cu greutate din luptele româneşti.

"Au venit să-l caute în autocar!"
Rusu a făcut deplasarea în Georgia în calitate de antrenor secund al lotului naţional, iar la finalul competiţiei, spun surse apropiate delegaţiei, ar fi fost pus într-o situaţie jenantă, fiind prins că furase din camera hotelului cîteva obiecte, între care un prosop şi phoen-ul!!! Povesteşte un oficial al federaţiei: "Cînd s-a făcut verificarea de la final, cei de la hotel au constatat că lipsesc o parte din lucrurile aflate în dotare. Rusu se strecurase în afara stabilimentului şi urcase deja în autocarul cu care urma să mergem spre aeroport. Dar un tip de la recepţie şi altul de la administraţie au venit să-l identifice chiar în maşină! Pînă la urmă, a trebuit să se întoarcă şi să plătească obiectele respective. Vreo 20-30 de euro! A fost însă o ruşine fără margini pentru toţi!".

Eliberat din funcţie în stil "batista pe ţambal"
Aceasta e varianta venită dinspre FRL, pe căi însă neoficiale. Oficial, în primul Birou Federal ţinut după Europene, Rusu a fost eliberat din funcţie, în şedinţa respectivă invocîndu-se exact episodul trist petrecut în Georgia. Dar totul s-a petrecut cu discreţie maximă spre a acoperi evenimentul şi consecinţele lui. De altfel, nimeni din FRL n-a dorit să facă vreun comentariu pe această temă. Iar preşedintele Răzvan Pîrcălabu a fost de negăsit.

"Îşi bagă degetul în fund unul la altul pe la meciurile de baschet!"
Ştefan Rusu, care are o Academie de Lupte în oraşul natal, Rădăuţi, prezintă o versiune nuanţată a incidentului: "Hai, domne, bine că n-au zis că au venit să mă aresteze cu Poliţia internaţională! Nişte nesimţiţi, în frunte cu secretarul general Vasile Andrei! Ştiu că au invocat povestea asta în Biroul Federal ca să scape de Ştefan Rusu! Adevărul e că uitasem un prosop la saună şi a trebuit să-l plătesc. Zece euro! Care-i problema? Am făcut vreo crimă?".

Se lansează apoi într-un tir de acuze: "Am renunţat eu, că n-am timp de pierdut la lot! La cum lucrează Petre Cărare n-o să mai avem rezultate în următorul secol! Ţin în echipă sportivi inutili, e de opt ani antrenorul «naţionalei» şi a calificat un singur om la Olimpiadă! Eu am un singur stil de lucru: muncă şi disciplină. La mine nu ţine cu vrăjeli! Să stau să văd cum îi aleargă Cărare pe sportivi? Să-i ducă la maraton! Cu Ştefan Rusu şi-ar permite să-şi bage degetul în fund unul la altul pe la meciurile de baschet sau fotbal?! Astea sînt antrenamentele de la reprezentativă. Nici dacă mi-ar da 10.000 de euro pe lună nu-mi mai trebuie să lucrez acolo. Nişte bandiţi! Mi-e scîrbă de Pîrcălabu, de toţi! Îmi văd de Academia mea la Rădăuţi, unde muncesc aşa cum ştiu eu mai bine!".


3 medalii olimpice are în palmares Ştefan Rusu: aur (1980, Moscova), argint (1976, Montreal) şi bronz (1984, Los Angeles)

"Duceţi-vă la «Eliade» să vedeţi acolo ce hal de centru olimpic e! Interesaţi-vă dacă e vreun sportiv în camere la zece şi jumătate! Şi ce vînzoleală e, cu fete de pe la volei, cu şpriţuri seara, te doare capul!"
Ştefan Rusu, fost campion olimpic

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gicu112
gicu112  •  17 Aprilie 2013, 22:21

Stefan Rusu are dreptate sunt niste nenorocitii cei de la Conducerea F.R.L. si antrenorii de la loturile nationale habar nau de lupte.........

nimeni26
nimeni26  •  17 Aprilie 2013, 22:10

poti sa fii cat de sarac ai fi si tot nu ai fura un prosop:))macar de era ceva de valoare dar asa mutu sa creada...bine domnu stefan rusu pt adevarul care l-ati spus despre centrul olimpic de la eliade,sa mearga cineva sa verifice ce debandare e acolo,de asta nu se mai scot rezultate la lupte!

adi_stelistul
adi_stelistul  •  17 Aprilie 2013, 09:08

De prost gust povestea. Ma uit insa la poza si-mi amintesc de vremurile de altadata. Sunt medaliatii olimpici din lotul de lupte de la JO Moscova 1980. Petre Dicu (bronz), Constantin Alexandru (argint), Stefan Rusu (aur) si Vasile Andrei (bronz). Ce vremuri! Patru medalii la lupte la o singura editie!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează