SPORTURI  »  ALTELE  »  HALTERE

Mădălina Bianca Molie a cucerit două medalii la Campionatul European de haltere!

FOTO: Federația Română de haltere
FOTO: Federația Română de haltere

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2019 19:46

Mădălina Bianca Molie (22 de ani) a cucerit argintul la stilul smuls și bronzul la total în cadrul categoriei 71 de kilograme la Campionatele Europene din Georgia.

Singura reprezentantă a României în întrecerile de la Europenele de la Batumi (Georgia) a reușit să urce de două ori pe podium. Mădălina Bianca Molie a evoluat consistent la stilul ei preferat, smuls, reușind să ridice 101 kilograme la ultima încercare. Acest rezultat a plasat-o în poziția de argint, mai sus fiind doar puternica Anastasia Romanova. Rusoaica a intrat ultima în concurs, când toate celelalte îl încheiaseră, și a pus în final pe bară 112 kilograme.

La stilul aruncat, cel mai puțin bun al ei, românca a terminat a șasea. A început întrecerea la 111 kilograme, ratând prima tentativă. A izbutit din a doua, iar a treia a fost la 114 kilograme. Din nou Romanova s-a dovedit mult superioară tuturor, săltând nu mai puțin de 128 de kilograme. Cu un total impresionant de 240 de kilograme, rusoaica a cucerit detașat și a treia medalie de aur, urmată de britanica Emily Godley, 216 kg. Mădălina a câștigat bronzul cu 215 kilograme. Acesta este cel mai bun rezultat din cariera halterofilei române în vârstă de 22 de ani. Ea a mai cucerit un argint la smuls la campionatele continentale din 2014, de la Tel Aviv, și un bronz la total în 2017, la Split.

14 medaliia cucerit România până acum la Campionatele Europene de la Batumi

Citește și: 

Loredana Toma și Irina Lepșa au dat lovitura la Europenele de Haltere! 6 medalii într-o zi, dintre care 3 de aur!

Playtech: ȘOC! Simona Halep, UMILITĂ în direct la TV. De la ce a pornit totul: ”Nu are nicio treabă. Poate era pe...


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează