SPORTURI  »  ALTELE  »  ȘAH

Magnus Carlsen nu își va apăra titlul mondial la șah împotriva rusului Ian Nepomniachtchi: „Pur și simplu!”

Șahistul danez Magnus Carlsen (31 de ani) nu își va apăra titlul mondial anul viitor. Adversar i-ar fi fost rusul Ian Nepomniachtchi (31 de ani).
Șahistul danez Magnus Carlsen (31 de ani) nu își va apăra titlul mondial anul viitor. Adversar i-ar fi fost rusul Ian Nepomniachtchi (31 de ani).

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 iulie 2022 19:18 / Actualizat miercuri, 20 iulie 2022 20:49

Șahistul norvegian Magnus Carlsen (31 de ani) nu își va apăra titlul mondial anul viitor. Adversar i-ar fi fost rusul Ian Nepomniachtchi (31 de ani).

Cvintuplul campion mondial Magnus Carlsen a declarat că nu simte nicio motivație pentru reeditarea finalei din 2021, de la Dubai, când l-a învins clar pe Nepomniachtchi. 

Retragerea nu are nicio legătură cu naționalitatea adversarului. Chinezul Ding Liren (29 de ani) îi va lua locul și îl va înfrunta pe Ian.

David Popovici a primit Ordinul Național „Steaua României” de la Klaus Iohannis! Mesajul Președintelui: „Fac un apel clar către autorități!”
NATAȚIE
David Popovici a primit Ordinul Național „Steaua României” de la Klaus Iohannis! Mesajul Președintelui: „Fac un apel clar către autorități!”

Magnus Carlen nu își va apăra titlul mondial

„Nu sunt motivat să joc. Pur și simplu simt că nu am mare lucru de câștigat din asta, nu-mi place. Chiar dacă meciul ar fi interesant, ar avea șansa să intre în istorie, nu îl voi juca. 

Am vorbit cu oamenii din echipa mea, am vorbit cu șefii Federației Internaționale. Am discutat chiar și cu Ian. Concluzia e simplă: nu am nicio motivație”, a spus Magnus Carlsen, într-un podcast al Unibet.

Potrivit celor de la The Guardian, Bobby Fischer, în 1975, a fost ultimul maestru care a renunțat la disputarea unei finale.

Citește și alte știri din sportul mondial:

Trefilov, reacție înfiorătoare după strigătul de libertate al Dariei Kasatkina: „E cu o femeie, trădează Rusia. Dacă fetele mele ar face o astfel de declarație...”

Ziua în care Pogačar a pierdut » Opinie despre Turul Franței: „S-a demonstrat acum că până și slovenul poate pierde, dar omul a făcut-o cu sobrietate și fără briz-briz”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
xulescu
xulescu  •  20 Iulie 2022, 22:15

Ma credeti sau nu, azi l-am vazut la o sala din Buc pe Richard Rapport :)

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  20 Iulie 2022, 20:50

...cum sa fie danez?...asa putin stiti despre sah ?...vrem mai multe articole despre sah ...Magnus este cel mai bun sahist din lume si este norvegian ...si considera titlu o propietate ...il pune in joc cu cine considera el ...

swedan
swedan  •  20 Iulie 2022, 20:36

e norvegian dar e aproape si danemarca :D

Vezi toate comentariile (4)
Comentează