SPORTURI  »  ALTELE  »  CM ȘAH

Magnus Carlsen rămâne campion mondial! Fabiano Caruana a pierdut cu 3-0 la jocurile rapide CM de șah

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 noiembrie 2018 18:10

Norvegianul Magnus Carlsen și-a apărat titlul mondial la șah în fața challengerului americanul Fabiano Caruana în tiebreak, 3-0, după ce în timpul meciurilor clasice scorul a fost egal, 6-6.

În vârstă de 27 de ani, "Mozart" Magnus Carlsen rămâne campion mondial la șah din 2013 încoace, când a trecut de Viswanathan Anand. Norvegianul este lider mondial de 8 ani.

A fost prima înfruntare pentru titlul de campion mondial între numărul 1 (Carlsen) și numărul 2 (Caruana) de la meciul disputat în 1990 între rușii Garry Kasparov și Anatoly Karpov.

Magnus Carlsen a câștigat primul joc din tiebreak, acolo unde a început cu piesele albe. Norvegianul în vârstă de 27 de ani, campion mondial și de șah rapid, și-a arătat abilitățile în jocurile care puteau dura un maximum de 25 minute per jucător, cu mutări la 10 secunde după aceea.

Doar primul joc a fost echilibrat, Carlsen arătându-și superioritatea în următoarele două, încheiate înainte de prelungiri, 3-0.

AICI partidele cum s-au disputat în direct, tabla din dreapta:

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
2224618634238865
Ciprian Chirilov  •  29 Noiembrie 2018, 11:34

Nu mi vine sa cred ca doar gazeta sporturilor s a 'deranjat' sa acopere acest subiect. Bravo voua gsp respect etern. Cat de spre celelalte site uri rusine. Can can uri toata ziua numai cu fcsb becali si femei dezbracate

caminero
caminero  •  29 Noiembrie 2018, 08:58
Postat de martinpen pe 29 Noiembrie 2018, 08:18

Cum adica? Pierzi 3 partide la rand si tu sustii ca nu-i nimic? E surclasare clara.

Blitzul e practic alt soi de sport față de șahul normal. E ca și cum la fotbal ar fi egalitate după 90 de minute, și pentru departajare s-ar juca un meci de fotbal pe plajă între aceleași echipe. Unii sînt buni în ambele sporturi (ex. Brazilia), alții sînt buni la fotbal dar bîtă cu noduri la fotbal pe plajă (ex. Germania). Așa se întîmplă și cu ăștia doi, Carlsen și Caruana.

martinpen
martinpen  •  29 Noiembrie 2018, 08:18
Postat de mihrp pe 29 Noiembrie 2018, 01:11

Faptul ca a pierdut cu acest scor la meciurile rapide nu inseamna nimic in economia jocului. Adica nu poti spune ca l-a surclasat Carlsen. E ca si cum ai pierde la penaltyuri cu 3-0. Dar nu cunosc cum mai e regulamentul asta... Eu stiam ca are fiecare 5 minute la partidele rapide. Iar daca ar fi tot egal dupa doua serii, s-ar mai juca o singura partida in care albele are doar 4 minute.

Cum adica? Pierzi 3 partide la rand si tu sustii ca nu-i nimic? E surclasare clara.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează