SPORTURI  »  ALTELE  »  DOPAJ

Ana Maria Popescu, prima reacție în scandalul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”

Articol de - Publicat joi, 26 ianuarie 2023 14:20 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2023 14:53

Ana Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo 2020 și Beijing 2008, și campioană olimpică, pe echipe, la Rio 2016, a comentat cazul de dopaj în care este implicată Maria Boldor.

  • Context: Floretista Maria Boldor (26 de ani) a fost depistată pozitiv la proba A, la un control din luna decembrie comandat de ANAD. În sângele ei a fost găsită Ostarină, un steroid anabolizant care se ia pe care orală, substanță considerată de trei ori mai puternică decât testosteronul, la care a fost depistat pozitiv și Bute în 2016.
  • Acum se află în suspendare provizorie care a început de pe 11 ianuarie 2023. Așteaptă și rezultatul probei B.

Fosta sportivă spune că nu cunoaște multe cazuri de dopaj în scrimă și că așteaptă rezultatul probei B, sperând că acesta să fie negativ.

Școala autohtonă de doping
EDITORIAL
Școala autohtonă de doping

Ana Maria Popescu, după cazul de dopaj al Mariei Boldor: „Nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul”

„Am primit vestea printr-un mesaj. Nu pot să comentez nimic. Nu am o relație strânsă cu sportiva încât să pot comenta. În mod normal, nici nu se comentează astfel de cazuri. Așteptăm să vedem proba B. Până atunci, nu e nimic de zis. 

Eu știu doar un caz de dopaj în scrimă, de prin 2012. În rest, nu s-au auzit prea multe. Eu mereu am spus că nu știu dacă s-a inventat substanța care să te facă să gândești mai repede decât adversarul.

Așa că, nu știu... Eu mereu am preferat să suport durere în locul medicației. Refuzam să iau orice. Mereu mi-a fost frică. M-am ferit. Acum sperăm ca proba B să fie negativă și să fie vorba doar de o sperietură. Sperăm să fie o greșeală. Vom vedea după ce va fi analizată proba B. Ce riscă? Suspendarea. Dar nu știu ce ar însemna asta. 

Ea putea aduce medalii. Avusese o mare victorie sezonul trecut, medalia de bronz la Mondial. Atunci a demonstrat ce poate. Ar putea să revină, dar mai întâi să vedem cum se va soluționa cazul”, a spus Ana Maria Popescu la ProArena.

+13 FOTO

Citește și:

Controversă la Australian Open » Tatăl lui Novak Djokovic, alături de steagul cu Vladimir Putin: „Trăiască rușii!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mishu_74
mishu_74  •  26 Ianuarie 2023, 16:55

dragutza fata si banuiesc ca si talentata la sportul pe care-l practica... dar ce relevanta pentru cazul acesta au pozele ei in costum de baie de pe insta?

username_2
username_2  •  26 Ianuarie 2023, 16:18

Ivana Knorr ce părere are despre cazul ăsta?...am scris aici că n-am vrut să dau click pe articolul cu Ivana, așa d-al naibii...și repede sunați-l și pe corleone brutaru, vedeți ce părere are că ăla se pricepe la tăte cele, de la dopaj pînă la pui congelați...ascultați-mă ce vă spun măi fraților

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  26 Ianuarie 2023, 15:16

Habar nu are aceasta aroganta (nu mi-a placut niciodata de ea, char daca a facut performante notabile) cate substante sunt care te fac sa gandesti mai repede, stimulatoare cerebrale, etc.. Dar cred ca face pe proasta...Eu as paria ca a luat si ea dintrastea o gramada...dar vrea sa para naiva/ ignoranta...Cred ca fatuca e ..."brânză buna in burduf de caine"...????????

Vezi toate comentariile (4)
Comentează