SPORTURI  »  ALTELE  »  JOCURILE OLIMPICE, LONDRA 2012

Marius Gîscan, campionul european de haltere, are şanse infime să ajungă la Olimpiadă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2011 12:07

Marius Gîscan a obţinut marţi seara aurul continental la Europenele din Rusia, dar nu va merge la Londra pentru că e rudimentar la stilul smuls.


Marius Gîscan (23 de ani) a obţinut marţi seara, la Campionatele Europene de haltere de la Kazan (Rusia), prima lui mare performanţă din carieră. Sportivul legitimat la CSM Bistriţa a cîştigat aurul la stilul aruncat cu o performanţă de 162 de kilograme, dar la total a fost pe locul 5, după ce la "smuls" s-a clasat abia pe locul 8, cu doar 119 kg.

Virgil Dociu, directorul tehnic al Federaţiei Române de Haltere, spune că Marius Gîscan e un sportiv talentat, dar care are deficienţe tehnice la stilul smuls. "În momentul de faţă nu e un halterofil complet. La aruncat e foarte bun, dar la smuls mai are mult de lucrat. Trebuie să facă un salt de cel puţin zece kilograme pentru a intra în vederile antrenorilor pentru Olimpiadă. La Jocurile Olimpice nu se dă decît medalie la total şi acest lucru cîntăreşte enorm", a declarat Dociu.

Gîscan a fost descoperit la Rapid Bucureşti şi de la 17 ani a fost selecţionat în loturile naţionale ale României. Nu a avut însă nici un rezultat notabil pînă marţi seara. "A avut şi ghinioane, a avut un traumatism sever la umăr, s-a accidentat şi la un genunchi, dar a rămas permanent în vederile noastre şi acum a şi confirmat", a completat Virgil Dociu.

Contracandidat serios pentru Buci
Marius Gîscan a pierdut duelul cu mai tînărul său coleg de lot, Antoniu Buci (21 de ani), tocmai pentru că la smuls nu are rezultate notabile. "Noi ne bucurăm că avem doi halterofili de valoare la categoria 62 de kilograme, din această dispută a lor vin şi rezultatele. Buci însă, e mai complet, el e bun la amîndouă stilurile. Locul 4 la Beijing, sperăm de la el să aducă o medalie la Londra în 2012. Şi Gîscan însă poate prinde lotul, dar numai dacă îşi îmbunătăţeşte considerabil performanţele la smuls", a încheiat Dociu.

Cinci medalii pentru România
La actuala ediţie a Campionatelor Europene de la Kazan (Rusia), România a cîştigat pînă acum cinci medalii: una de aur, trei de argint şi una de bronz. Florin Croitoru (categoria 56 kg) a cucerit argintul la aruncat şi medalia de bronz la total, Antoniu Buci (62 kg) şi-a trecut în cont două medalii de argint, la smuls şi la total, iar singura medalie de aur a venit de la Marius Gîscan, cel care a fost primul la aruncat. Azi, România va avea în concurs alţi doi halterofili, la categoria 69 kg: Răzvan Martin şi Paul Stoichiţă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează