SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER 2011

Mark Williams şi Judd Trump sînt în "sferturi" la CM de Snooker » O'Sullivan a început ca din tun disputa cu Murphy

O'Sullivan speră să ajungă în
O'Sullivan speră să ajungă în "sferturile" CM de la Sheffield, asemeni lui Williams

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 aprilie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 23 aprilie 2011 19:36

UPDATE // O'Sullivan a cîştigat şi ultimul frame al primei sesiuni şi a intrat la cabine cu scorul de 6-2. Cu toate că a avut un procentaj dezastruos al loviturilor de distanţă, 18%, triplul campion mondial a demonstrat încă odată că este letal în cazul greşelilor adversarilor.

UPDATE // Murphy părea să cîştige jocul 7 dar a greşit la o bilă roşie pe care a lăsat-o pe buzunar. Ronnie nu l-a iertat, a reuşit un break de 75 de puncte şi a refăcut astfel avantajul din debutul partidei. O'Sullivan conduce cu 5-2 şi este în acest moment favorit să cîştige disputa din "optimi".

UPDATE // "The Rocket" reuşeşte un break de 76 şi duce scorul la 4-2. Mai sînt două jocuri de disputat din această primă sesiune.

UPDATE // Murphy a reuşit să reintre în joc şi să cîştige două frame-uri. Partida dintre cei doi jucători britanici a prins "culoare", publicul fiind cu sufletul la gură la fiecare lovitură. Scorul este 3-2 şi atît Ronnie cat şi Shaun vor trebui să dea totul pentru a obţine victoria.

UPDATE // Ronnie O'Sullivan şi Shaun Murphy se "luptă" la această oră pentru loc între primii 8 jucători ai lumii. "The Rocket" a început jocul într-un ritm alert, fără a da mari şanse adversarului. După trei jocuri, campionul mondial din 2001, 2004 şi 2008 conduce cu 3-0, într-o dispută care se anunţă a fi extrem de interesantă.

 

UPDATE // Judd Trump este al doilea sfert-finalist la Crucible, după ce a trecut de Martin Gould cu scorul de 13-6. Englezul poate deveni, dacă va cîştiga competiţia, al doilea jucător într-un top al celor mai tineri campioni mondiali, Stephen Hendry fiind victorios în 1990 la 21 de ani.


"Am ştiut mereu că, în cazul în care voi avea un joc decent, pot cîştiga trofeul şi continui să cred asta. Sînt încrezător că am şansa mea, pînă acum eram învăţat cu înfrîngerile dar nu mai e aşa. Trebuie totuşi să revin cu picioarele pe pămînt din moment ce am cîştigat doar două partide. Drumul este lung şi mai sînt mulţi jucători puternici de învins" a declarat Trump la finalul disputei din "optimi".

La Crucible încep să se rărească rîndurile, au mai rămas 16 jucători care se luptă pentru distincţia supremă din snooker, titlul de campion mondial. După o săptămînă în care cuvîntul de ordine a fost spectacolul, pasionaţii sportului cu tacul îi vor vedea astăzi la lucru pe legendarii Roonie O'Sullivan, Stephen Hendry sau Graeme Dott.

Mark Williams este primul sfert-finalist de la Sheffield, disputa cu Jamie Cope fiind cîştigată fără drept de apel de galez. 13-4 a fost scorul final, după ce numărul doi mondial a condus cu 4-0, 7-1 şi 12-2. Replica englezului de 25 de ani a venit pe final, după două break-uri de peste 100 de puncte ale lui Williams (106, 109), tînărul limitînd pe cît a putut proporţiile eşecului.

 

O altă dispută care este aproape de final este cea dintre Judd Trump şi Martin Gould, scorul înregistrat în acest moment fiind 11-5. Trump, la cei 21 de ani, face un turneu excepţional la Crucible, englezul fiind de neoprit în ediţia din acest an. După ce în primul tur l-a eliminat pe campionul mondial en-titre, Neil Robertson, Judd este pe punctul de a reuşi o nouă surpriză, dacă îi mai putem spune aşa, calificarea în sferturile de finală. 2011 este un an de vis pentru Trump, jucătorul născut în Bristol fiind victorios în Open-ul Chinei, acolo unde l-a învins în finală pe Mark Selby, dispută în urma căreia şi-a trecut în palmares primul trofeu din cariera de profesionist. Cu toate că nimeni nu-i dădea şanse înainte de a începe competiţia de la Crucible, după nici două meciuri Trump a devenit al 6-lea favorit.

 

Pe lîngă întîlnirea britanică dintre Judd şi Martin, astăzi vor fi disputa următoarele:

Ali Carter - Graeme Dott (8-8 este scorul înregistrat după două sesiuni)

Mark Allen - Barry Hawkins (3-5 este scorul înregistrat după prima sesiune)

Shaun Murphy - Ronnie O'Sullivan

Stephen Hendry - Mark Selby

 

Aveţi mai jos cote pentru meciuri din "optimi" dar şi pentru cîştigarea CM:

Ronnie O'Sullivan 1.55 - Shaun Murphy 2.50

Mark Selby 1.20 - Stephen Hendry 4.50

Ding Junhui 1.14 - Stuart Bingham 5.50

Rory McLeod 10.00 - John Higgins 1.05

 

John Higgins 5.00, Ronnie O'Sullivan 6.00, Mark Williams 6.50, Mark Selby 6.50, Ding Junhui 7.00, Judd Trump 9.50, Allister Carter 17.00, Shaun Murphy 19.00, Graeme Dott 19.00, Mark Allen 21.00, Barry Hawkins 51.00, Stephen Hendry 67.00, Stuart Bingham 101.00, Martin Gould 201.00 şi Rory McLeod 301.00.

Pariaza pe CM de Snooker la Bet365! Ai 200 de lei bonus!

Rămîi pe GSP.RO pentru a fi la curent cu ultimele rezultate de la Crucible.




Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează