SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Medaliații olimpici de la Tokyo participă în aceste zile la Campionatele Naționale, pe lacul Snagov

Podiumul probei de dublu rame feminin
Podiumul probei de dublu rame feminin

Articol de - Publicat miercuri, 08 septembrie 2021 17:05 / Actualizat miercuri, 08 septembrie 2021 17:28

”O luăm de la capăt pentru un nou ciclu olimpic!”, spune campioana olimpică, Simona Radiș. Dispută între sportivii de la Steaua și Dinamo pentru fruntea ierarhiei

Ultimul concurs al anului pentru canotori are loc acasă. Campionatele Naționale i-au adus din nou în baza de la Snagov pe aproape toți sportivii medaliați la Tokyo, dar și pe cei care au ratat podiumul în Japonia.

Medaliații olimpici de la Tokyo participă în aceste zile la Campionatele Naționale, pe lacul Snagov
Simona Radiș, campioană națională în proba de simplu

De două-trei săptămâni, sportivii au urcat din nou în barcă pentru a participa la ultimele curse ale anului. La Naționale, în canotaj, războiul între cele două cluburi rivale, Steaua și Dinamo, își face simțită prezența în fiecare an, în luna septembrie. 

"Mi-era dor de Snagov, mi-a lipsit. Aici e casa noastră, aici petrecem foarte mult timp, aici ne antrenăm zilnic. M-am bucurat să ies iar pe apă aici, să văd fiecare mal, fiecare căsuță, pontonul", spune campioana olimpică în proba de dublu vâsle, Simona Radiș. 

Legitimată la Steaua, Simona a câștigat acum titlul național în proba de simplu tineret, așa cum a făcut-o acum trei zile la Europenele sub 23 de ani de la Kruszwica (Polonia). "A început să se simtă oboseala, s-au adunat curse, dar trebuie să ținem ștacheta sus. Mai avem câteva zile și apoi vine vacanța", a declarat Simona.

"Să învățăm din propriile greșeli!"

"Îmi era dor de senzația de a trage în barcă, de a fi tu cu tine, cu forțele tale", spune și Ioana Vrânceanu. Componentă a bărcii de 8 plus 1 la Tokyo, Ioana a câștigat la Naționale proba de simplu seniori. Spune că mai are încă motivația de a continua, de a ajunge și la Paris în 2024.

"Cursele de la Tokyo sunt încă vii în minte. Am făcut două curse foarte bune, în cea de-a doua am doborât recordul mondial, dar în finală am clacat. Am muncit mult, tot timpul eram cu gândul doar la medalie, dar așa cum am muncit noi au făcut-o și alții. Sper să învățăm din concursul ăsta și să progresăm în viitor", a declarat Ioana Vrânceanu.

Steaua a câștigat bătălia cu Dinamo în prima zi a Naționalelor, a fost 7-2 la medaliile de aur, dar "alb-roșiii" promit să-și ia revanșa în cursele de joi, în ultima zi de concurs. "Noi, cele de la Steaua, suntem cele mai bune", spun râzând fetele din barca de patru rame, Alice Turcanu, Larisa Roșu, Mădălina Hegheș și Raluca Dinulescu. 

Tocmai le-au învins pe colegele lor de lot național de la Dinamo. "Adevărul este că aceste Naționale au venit oarecum târziu, față de alți ani. Sportivii vin după o perioadă de pauză care se vede. Bărcile care au avut în componență sportivi de la tineret, care au rămas în priză și au participat la Europene au câștigat cursele și la Campionatele Naționale", au explicat antrenorii de la lotul olimpic.

"De când sunt campioană olimpică, am conștientizat că am devenit sursă de inspirație pentru generațiile care vin, pentru acei copii care vor să înceapă marea performanță. Și eu am plecat de jos, de la sat și am demonstrat că se poate! Simt că munca mea e apreciată și-mi doresc să mai cuceresc aceste medalii o dată, de două ori, de câte ori se poate. Dacă ar fi să mă mulțumesc cu puțin, aș lua bătaie la următoarea competiție" 
Simona Radiș, campioană olimpică

Medaliații olimpici de la Tokyo participă în aceste zile la Campionatele Naționale, pe lacul Snagov
Câteva dintre canotoarele de la Steaua alături de antrenorul Vasile Măstăcan

3 medaliiau cucerit canotorii români la JO de la Tokyo: una de aur și două de argint

După Jocurile Olimpice, Simona Radiș a luat două medalii de aur și la Europenele de tineret: „A fost un test de mândrie pentru mine!”

Campioana olimpică Simona Radiș a câștigat titlul european la simplu, dar și la 8 plus 1!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează