ALTELE  ·  KAIAC-CANOE

Medalie în probă olimpică pentru Carp și Mihalachi

Carp și Mihalachi
Carp și Mihalachi

Articol de — Sambata, 09 Iunie 2018

La Europenele de la Belgrad, Leonid Carp și Victor Mihalachi au cucerit sâmbătă medalia de argint cu canoea de doi, pe distanța de 1.000 de metri.

Prima zi a finalelor Europenelor de la Belgrad a adus și prima medalie pentru România. Canoea de doi, Leonid Carp și Victor Mihalachi au luat argintul în proba olimpică, pe 1.000 de metri. Românii au făcut o cursă foarte bună și au fost învinși doar de nemții Yul Oeltze și Peter Kretschmer, campionii mondiali ai probei. Mai puțin de jumătate de secundă le-a lipsit pentru aur.

Cele două bărci s-au bătut cap la cap pentru primul loc, devansându-le clar pe celelalte 7. Medalia de bronz le-a revenit ibericilor Sergio Vallejo și Adrian Sieiro.

A doua finală cu români, kayac-ul feminin format din Irina Lauric și Florentina Caminescu, a ratat de puțin podiumul. Pe distanța de 1.000 de metri, într-o probă neolimpică, româncele au trecut linia de sosire pe 4. Devansate de bărcile din Polonia, Germania și Ungaria.

În ultima finală cu români, canoea masculină de 4 formată din Cătălin Chirilă, Gheorghe Stoian, Marius Milu și Ștefan Strat a terminat pe locul 5 distanța de 500 de metri. Rușii au câștigat aurul continental.

Duminică, România are un singur echipaj în finala A. Este vorba tot de Leonid Carp și Victor Mihalachi, care vor lua startul cu canoea de 2, pe 200 de metri.Un medic din Iași îi ironizează pe cei care se tem de coronavirus: „imbecilii care umblă cu chiloțeii...„

Libertatea

Comentarii (1)

maxp  •  10 Iunie 2018, 13:33

Domnule Marian Ursescu, ati dat dovada de o lipsa totala de informare pentru care va sfatuiesc sa va cereti scuze, pentru ca induceti in eroare. Care o singura finala duminica?! Pai acum aproximativ jumatate de ora acelasi cuplu Carp-Mihalachi a luat medalia de aur pe distanta de 500 metri. In aceeasi proba in care cei 2 sunt finalisti pe distanta de 200 metri, dar in cea feminina, avem de altfel un echipaj.

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
13:00 Tenis, WTA

Turneul din Doha

Digi 2
17:00 Tenis, ATP

Turneul din Dubai

Eurosport 2
19:00 Fotbal, Europa League

Braga - Rangers

Digi 1
20:00 Handbal M

Flensburg - Celje

Digi 4, Look Sport
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Real Madrid - Manchester City

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
22:00 Fotbal, Liga Campionilor

Lyon - Juventus

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1