SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

Mesaj din partea fostelor campioane olimpice: ”Aveți datoria de a păstra tradiția!”

Barca de 8 plus 1 de la Atena, ultima care a câștigat aurul olimpic // FOTO Cristi Preda
Barca de 8 plus 1 de la Atena, ultima care a câștigat aurul olimpic // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 02 martie 2016 00:00

Nouă foste campioane olimpice le-au trimis fetelor din actualul lot un mesaj de încurajare, dar și unul care să le responsabilizeze înainte de calificările pentru JO.

Pentru prima dată până acum, barca de 8 plus 1 a României nu a reușit calificarea la Jocurile Olimpice. Cea mai medaliată barcă din istoria sportului românesc mai are însă o șansă, în luna mai, la Regata internațională de la Lucerna.

Nouă foste campioane olimpice, care au dus acest sport la rang de artă în România, le-au trimis fetelor din actualul lot o scrisoare motivațională, una în care să le încurajeze, dar în același timp să le și responsabilizeze înainte de "cursa vieții" lor.

Sunt nouă nume de rezonanță în sportul românesc, în frunte cu Elisabeta Lipă, canotoarea secolului XX, cu Georgeta Andrunache și Viorica Susanu Chermeș, cuplul legendar din barca de doi vâsle, cu Doina Ignat, strocul incredibil al unei bărci care parcă zbura pe apă,  cârmăcița Elena Georgescu,  Veronica Cochelea, Ioana Rotaru, Rodica Șerban și Aurica Bărăscu.

"Aveți datoria de a păstra această tradiție. Și noi am pornit de jos și tocmai de aceea credem că puteți repeta rețeta noastră de succes, dacă veți fi o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Pe noi ne-au unit miile de ore petrecute în barcă, având ca unică priveliște spatele colegei din față. Ne-au unit durerea și palmele crăpate" e o parte din scrisoarea emoționantă adresată fetelor antrenate de Mircea Roman, Veronica Cochelea și Doina Ignat, care se află acum în pregătire în Portugalia.

"Vă scriem ca de la foste campioane la viitoare campioane. Avem încredere în voi și vă rugăm să țineți aprinsă flacăra canotajului românesc. Aveți în staff-ul tehnic exemplele vii ale succesului, Veronica Cochelea și Doina Ignat. Ascultați-le și veți reuși!"
Mesajul celor nouă foste campioane olimpice către actualul lot de canotaj

2 locuriau rămas disponibile în cursa de la Lucerna, în proba de 8 plus 1

Evoluția bărcii de 8 plus 1 a României la Jocurile Olimpice

Montreal 1976 6
Moscova 1980 3
Los Angeles 1984 2
Seul 1988 3
Barcelona 1992 2
Atlanta 1996 1
Sydney 2000 1
Atena 2004 1
Beijing 2008 3
Londra 2012 4

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează