SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Mesajul emoţionant al unui român din Australia: "Cei care pot să ajute Federaţia Română de Polo să o facă cu toată dragostea"

Articol de GSP - Publicat marti, 11 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 16:32

CM de juniori U18 la polo, disputat în Australia, competiţie la care "naţionala României" a ocupat locul 6, a atras lîngă bazin românii de la Antipozi, care i-au susţinut pe tinerii sportivi. Scrisoarea lui Bogdan Dana, un inginer plecat de 6 ani în Australia, este o dovadă caldă şi emoţionantă că sportul poate fi susţinut din toate colţurile lumii, prin toate metodele.

"Bună ziua,
Mă numesc Bogdan, locuiesc la Perth, în Australia, din 2006 şi m-am gîndit că trebuie să vă scriu neapărat acum imediat după încheierea primului Campionat Mondial de Juniori sub 18 ani la polo pe apă, care a avut loc aici între 1 şi 9 decembrie.
Am aflat despre această competiţie printr-un mesaj de la un prieten român care a mai fost la Perth în 2008 şi este prieten cu antrenorul secund al lotului de juniori băieţi care s-a deplasat aici. M-am bucurat enorm din aceasta cauză, ultima dată cînd am avut aici o echipă românească la Perth a fost în ianuarie 2010, cînd Sorana Cîrstea şi Victor Hănescu au învins cu 2-1 în Cupa Hopman echipa Australiei, alcătuită din Leyton Hewitt şi Sam Stosur.

Nu am putut să merg personal decît la 4 din cele 8 meciuri disputate în decurs de 9 zile, dar mai mulţi prieteni români de aici din Perth au fost alături de băieţi şi i-au încurajat mereu, la toate meciurile.

Am fost profund impresionat de modestia tinerilor jucători şi a antrenorilor Viorel Rus şi Ionuţ Cismaru, plus Florin Niţă de la Federaţia Română de Polo, ne-a făcut mare plăcere să le arătăm oraşul în puţinul lor timp liber. Mi-am dat seama din poveştile lor despre faptul că acest sport, polo pe apă, la care ne calificăm în mod constant la toate campionatele de anvergura şi unde nu ne facem de rîs, este foarte puţin susţinut în România noastră dragă, din motive mai mult sau mai puţin obiective.

Mesajul meu este că ar trebui să ne axam nu numai pe fotbal, ci şi pe sporturi care ne reprezintă mai bine la nivel european sau mondial, cum este polo pe apă. Să avem grija dacă putem şi dacă vrem de aceşti copii şi să li se pună la dispoziţie toate condiţiile de care oamenii de sport, de afaceri şi politicieni sînt în stare, merită cu adevărat.

Felicit încă o dată Federaţia Română de Polo şi firmele care i-au ajutat să călătorească în îndepărtata Australie, aş face un apel la cei care pot să ajute federaţia de polo să o facă cu toată dragostea, am fost extrem de impresionat de calitatea sportivă şi umană a celor doi antrenori, cu siguranţă trebuie să înţelegem că nu se mai poate face sport numai din talent şi entuziasm.
Cu respect,
Dr. Dana Bogdan"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Decembrie 2012, 17:34

Suntem tara cu cel mai mic I.Q.din Europa...nu chiar de miopi...

dakesis
dakesis  •  11 Decembrie 2012, 16:12

un comentariu de bun-simt. Dragostea de Roamania este mai mare si mai frumoasa atunci cand stai mai departe de ea. Nu cred ca e neaparat un paradox. Este normal, intr-un fel. De-asta nu ma mai intorc nici eu acasa. E mai frumoasa de departe. Suntem o tara de miopi. Mult succes baietilor de la polo si sper sa gaseasca resursele pentru performanta!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează