SPORTURI  »  ALTELE  »  X GAMES

Mică și periculoasă » La doar 13 ani, Kelly Sildaru a devenit cea mai tînără medaliată la Jocurile Extreme de iarnă

Foto: Red Bull Content Pool
Foto: Red Bull Content Pool

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2016 00:00

Cea mai mică medaliată la X Games are 13 ani și practică schiul acrobatic într-o țară fără munți.

Kelly Sildaru a devenit cea mai tînără medaliată cu aur la Jocurile Extreme de iarnă, care s-au desfășurat la finalul lunii ianuarie la Aspen, Colorado.

Performanța fetei este cu atît mai prețioasă cu cît adolescenta vine din Estonia, o țară unde cel mai impunător deal nu măsoară mai mult de 300 de metri în înălțime.

Din această cauză, proaspăta campioană de la schi slopestyle din cadrul competiției celor mai descreierați sportivi ai lumii nu se antrenează la ea acasă decît zece zile pe an.

"La mine în țară de-abia am 100 de metri de pîrtie pe care mă pot da, în mod obișnuit", a declarat tînăra campioană de la Aspen.
La Aspen, ea a făcut un concurs foarte bun din punct de vedere tehnic, care a plasat-o pe locul întîi.

Fata, care nu vorbește prea multă engleză, s-a declarat încîntată de atmosferă și de reușita ei. Uimitor este că estoniana se consideră doar "o simplă elevă, cu o mare pasiune pentru schiul acrobatic".

Schiul slopestyle este disciplină olimpică, deci Kelly are toate motivele să creadă că va avea succes și în Coreea de Sud, la JO din 2018. Deocamdată, e doar o puștoaică talentată, căreia îi place să se uite la filme de desene animate, printre care Shrek sau Ice Age, și care recunoaște că îi e frică de păianjeni.

Winter X Games, competiție în care sportivii se întrec în concursuri extreme de schi, skateboarding și în curse de snowmobile, a ajuns anul acesta la cea de-a 20-a ediție.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează