SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE KAIAC-CANOE

Mihalachi şi Dumitrescu au cucerit la CE 2011 aceleaşi medalii ca în 2010 » Copie la indigo

Alexandru
Dumitrescu
și Victor Mihalachi
au luat aurul
cu un vîrf de canoe
Foto: Reuters
Alexandru Dumitrescu și Victor Mihalachi au luat aurul cu un vîrf de canoe Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 19 iunie 2011 21:43

Un aur şi un bronz sînt distincţiile pe care le-au dublat cei doi canoişti români la Belgrad.


Pe lacul Sava a fost soare pentru Victor Mihalachi şi Liviu Dumitrescu. Dublii campioni mondiali din 2010 nu cunoscuseră pînă ieri gustului aurului la Campionatele Europene de la Belgrad. Aveau un bronz la 1.000 de metri, dar, ambiţioşi cum sînt, nu s-au mulţumit pînă nu au făcut să răsune imnul României în Serbia. Pe o vreme perfectă, fără vînt, pe culoarul pe care şi l-au dorit, cel cu numărul 5, acolo unde nu sînt prea multe valuri, Mihalachi şi Dumitrescu au combinat inteligenţa cu forţa şi au fost primii după 500 de metri de cursă. La finiş, un vîrf de canoe i-a despărţit de azerii Prokopenko şi Bozugli, 48 de miimi făcînd diferenţa dintre canoea de aur şi cea de argint. "Şi cînd de gîndeşti că sînt atîtea ore de muncă, atîţia kilometri parcurşi şi totul pentru cîteva secunde", spunea Victor Mihalachi după cele două medalii de aur de la Mondiale. De data aceasta secundele au fost de partea lor.

De pe 4 iulie 2010, cei doi sînt neînvinşi pe distanţa de 500 de m la competiţiile importante. Victor şi Alexandru formaseră acest dublu cu doar trei luni înainte de Campionatele Europene din Spania. Dar bucuria nu a fost plină, pentru că proba în care au devenit din nou campioni europeni nu este una olimpică. Şi Olimpiada este visul care-i arde. Întîmplările de anul trecut îi fac însă să viseze frumos şi să muncească la fel de mult pentru CM de la mijlocul lui august, din Ungaria, unde îşi pot asigura locul la JO de la Londra. Primele şapte echipaje merg direct spre întîlnirea magnifică din 2012. Şi au de ce spera într-un déjà vu. În 2010 luau aurul şi bronzul la Campionatele Europene din Spania, apoi deveneau dubli campioni mondiali în Polonia. Sînt bune şi amintirile la ceva.


Palmaresul României la CE 2011
aur C2 500 m Victor Mihalachi,Liviu Dumitrescu
argint C1 1000 m Iosif Chirilă
bronz C2 1000 m Victor Mihalachi,Liviu Dumitrescu
K4 1000 m Ionel Petruş Gavrilă, Ştefan Vasile, Toni Ionel Ioneţicu, Traian Neagu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează