SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE KAIAC-CANOE

Mihalachi şi Dumitrescu sînt gata pentru Mondiale: ”Vrem să luăm aurul!”

Articol de GSP - Publicat marti, 16 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 16 august 2011 12:22

Mîine, la Szeged (Ungaria), debutează Campionatele Mondiale de kaiac-canoe, competiţie care este decisivă pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra.

La startul întrecerilor se vor afla şi Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu, cei doi români care la ediţia de anul trecut au cucerit două medalii de aur, în probele de 500 m, respectiv 1.000 m. Drumul spre Londra l-au început în iulie 2010, la Campionatele Europene, unde au cîştigat cursa de canoe dublu pe distanţa de 500 de metri. De atunci, la toate competiţiile importante au cîştigat cel puţin o medalie de aur.

La Mondialele de la Szeged, Mihalachi şi Dumitrescu pot obţine calificarea pentru Olimpiadă în proba de 1.000 m, singura olimpică.  Pentru acest lucru trebuie să fie între primele şapte echipaje, însă cei doi îşi doresc mai mult, vor să repete performanţele de anul trecut.

"Obţinerea calificării e cel mai important lucru", a declarat Dumitrescu, însă Victor este de altă părere: "Vrem să luăm aurul! Alex visează păsărele. Vrea şi el asta, doar că nu o spune".

Chiar dacă au de apărat două titluri mondiale, Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu nu simt presiunea concursului. "Stăm bine cu psihicul, n-avem nevoie de terapie. Ştim ce avem de făcut şi asta e tot ce contează. Nu ne presează rezultatul. E deja trecut", a afirmat  Alexandru.

”E o competiţie mai grea, fiind şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Toate ţările vor face orice pentru a califica un număr cît mai mare de echipaje", a adăugat Dumitrescu.

Cei doi sportivi vor lua startul în probele de 200, 500 şi 1.000 m. "În toate trei vrem primul loc, dacă e să iasă cu aur, aşa am vrea să fie", a spus Victor.

Nerefăcuţi complet

Cu doar cîteva zile înainte de a intra în febra competiţiei, Victor Mihalachi şi Alexandru Dumitrescu se confruntă cu mai multe probleme medicale, însă nici unul dintre ei nu renunţă la visul mondial.  Pe Mihalachi îl chinuie de cîteva timp un tendon de la umăr care se tot imflamează, iar pe Alex l-a ciupit o albină de pleoapă şi cîteva zile a avut febră. "De anul trecut am această problemă, trebuie multă recuperare, poate după ce o să mă las de sport o să am timp. Deocamdată, merg aşa înainte. Există riscuri, dar meserie fără riscuri nu se poate", a declarat Mihalachi.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
sandu.53
sandu.53  •  17 August 2011, 08:46

bravo baieti!sunteti sportivi adevarati...fotbalistii ar avea de invatat din tenacitatea,caracterul,munca voastra!succes si sa ajungeti la olimpiada!

teo2605
teo2605  •  16 August 2011, 13:48

Succes!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close