SPORTURI  »  ALTELE  »  SCHI ALPIN

Mikaela Shiffrin e la o lungime de recordul lui Lindsey Vonn

Lindsey Vonn și Mikaela Shiffrin la o ședință foto în 2015 FOTO Guliver/GettyImages
Lindsey Vonn și Mikaela Shiffrin la o ședință foto în 2015 FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 15:32 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 16:13

Mikaela Shiffrin mai are nevoie de o singură victorie în Cupa Mondială pentru a o egala pe compatrioata sa, care s-a impus în 82 de curse înainte de a se retrage

Un record de referință al schiului alpin va cădea în acest sezon. Responsabilă este americanca Mikaela Shiffrin, 27 de ani, care în sezonul acesta s-a impus deja în șapte curse de Cupa Mondială, ajungând la un total de 81 de victorii. Ultimul succes pentru ea a venit miercuri, pe zăpada artificială de la Zagreb, în proba de slalom.

Shiffrin putea egala recordul absolut la feminin deținut de Lindsey Vonn, care s-a impus în 82 de curse, chiar ieri, când era programat un slalom în nocturnă, dar vremea caldă și vântul au dus la anularea competiției. 

„Nu a fost o surpriză prea mare, mai ales că a fost foarte puțină zăpadă. M-a mirat faptul că au reușit să ducă până la capăt organizarea miercuri și am crezut că se va întâmpla la fel și joi", a spus Mikaela. 

Specialistă în această probă, Shiffrin are șansa să o depășească pe Vonn la finalul acestei săptămâni, când sunt programate două slalomuri uriașe la Kranjska Gora, în Slovenia.

Mikaela Shiffrin e la o lungime de recordul lui Lindsey Vonn
Mikaela Shiffrin pe zăpada artificială de la Zagreb FOTO Imago Images

„Cea mai bună din toate timpurile"

De câte ori a vorbit despre compatrioata sa, Lindsey Vonn a avut numai cuvinte de laudă. „După părerea mea, Mikaela e cea mai bună schioare din toate timpurile. Îmi va bate recordul și va deveni cea mai bună din istorie. E o sportivă incredibilă și are o tehnică aproape perfectă la slalom. Se antrenează într-un mod special, cu multe repetări", a spus Vonn într-un interviu pentru un ziar din Germania.

Recordul pentru cele mai multe victorii în concursurile de Cupă Mondială este deținut de suedezul Ingemar Stenmark, care a adunat de-a lungul carierei 86 de succese. Primele victorii pentru Mikaela au venit în sezonul 2012/2013, pe când avea doar 17 ani.

Probele în care s-a impus Lindsey Vonn

PROBĂVICTORII
Coborâre43
Super-G28
Combinată alpină5
Slalom uriaș4
Slalom2

În toată cariera sa de până acum, Shiffrin are patru mari Globuri de Cristal, trofeu care recompenseză cea mai bună schioare la finalul unui sezon, două titluri olimpice şi şase medalii mondiale de aur.

Probele în care s-a impus până acum Mikaela Shiffrin

PROBĂVICTORII
Slalom51
Slalom uriaș16
Super-G5
Slalom paralel5
Coborâre3
Combinată alpină1

Citește și: 

CSM București a anunțat un nou transfer de marcă » „Tigroaicele” au adus-o pe vicecampioana europeană Trine Ostergaard

„M-am născut a doua oară!” » Dragoș Panaitescu a trăit momente groaznice, după un accident la Mondialele din 1970, când s-a răsturnat cu bobul, fața i-a fost tăiată de gheață și i-a fost reconstituită pe baza unei poze!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
alexh
alexh  •  06 Ianuarie 2023, 19:13

Roxana Fleșeru ne informează cum Mikaela Shiffrin e la o lungime de recordul lui Lindsey Vonn. Record de ce? De victorii? Cât e de mare(sau de mică) lungimea aia? Nu puteți să tastați "la o victorie (distanță) de recordul lui Vonn"? Ai tăi colegi folosesc la fel acest termen fără nici o logică: echipa"X" se află la "n" lungimi de echipa"Y".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează