SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE

Ministrul Sportului, prima reacție după triumful lui David Popovici: „Fenomenal!”

David Popovici (17 ani) este campion mondial în proba de 200 de metri liber! A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție! Carol-Eduard Novak, ministrul Sportului, salută performanța uluitoare a lui David. +15   FOTO
David Popovici (17 ani) este campion mondial în proba de 200 de metri liber! A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție! Carol-Eduard Novak, ministrul Sportului, salută performanța uluitoare a lui David.

Articol de GSP - Publicat luni, 20 iunie 2022 19:50 / Actualizat luni, 20 iunie 2022 19:51

David Popovici (17 ani) este campion mondial în proba de 200 de metri liber! A devenit primul înotător din istoria României care ia aurul la o astfel de competiție! Carol-Eduard Novak, ministrul Sportului, salută performanța uluitoare a lui David.

  • Timpul lui a fost de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (19 ani, Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Dean (22 de ani, Marea Britanie) – 1:44.98.
  • Marți dimineața, la ora României 10:30, David Popovici va intra în competiție la 100 de metri liber (seria a zecea, culoarul 4)

Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui și i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. 

I-am transmis felicitările mele și cât de mândri suntem de el! Mulțumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în natație! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări și celor care îți sunt aproape și te ajută să zbori!”, a scris Novak pe Facebook.

Ministrul Sportului, prima reacție după triumful lui David Popovici: „Fenomenal!”

David Popovici, al 4-lea timp din istoria probei

David Popovici și-a respectat statutul de mare favorit la Mondialele de Natație de la Budapesta. Comentatorii britanici ai competiției simțeau victoria noului fenomen al natației mondiale: „Nu am crezut că voi mai avea vreodată emoții în privința recordului mondial în probele de 100 și 200 metri liber. Acum, cu David, avem!”. 

Timpul reușit de David Popovici la Budapesta este al 4-lea din istoria probei de 200 de metri liber. Doar Paul Biedermann, deținătorul recordului mondial, și legendarii Michael Phelps și Yannick Agnel sunt în fața lui. Performanța lui Popovici este cea mai bună din ultimul deceniu.

Ministrul Sportului, prima reacție după triumful lui David Popovici: „Fenomenal!”

David Popovici, campion mondial la 200 de metri liber

Sportivul legitimat la CS Dinamo a fost al doilea la jumătatea curse, dar situația era sub control. A mărit ritmul într-un mod incredibil și a câștigat cu o distanță mare în fața lui Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) și Tom Dean (Marea Britanie).

„Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac și voi fi gata pentru proba de 100 de metri”, a fost prima reacție a lui David Popovici, după aurul cucerit la Budapesta.

Clasamentul final al probei de 200 metri liber

Ministrul Sportului, prima reacție după triumful lui David Popovici: „Fenomenal!”

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României într-o probă masculină și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001). Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

+11 FOTO

Vară încărcată pentru David Popovici

Pentru înotătorul legitimat la Dinamo și în vârstă de 17 ani este doar prima competiție importantă a acestei veri, el urmând să mai participe și la Europenele de juniori de la Otopeni (5-10 iulie), la Campionatele Europene de la Roma (11-17 august) şi la Mondialele de juniori de la Lima (30 august-4 septembrie).

Citește și alte știri din sportul românesc:

FOTO Naționala de volei masculin a promovat în Golden League » Sărbătoare „tricoloră” la Budapesta

Finala ratată de Halep și Cîrstea la Birmingham a ținut doar 37 de minute! » Nici ultimul act de la dublu nu se mai joacă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
florin44
florin44  •  21 Iunie 2022, 02:04

Care-i meritul neavenitului? Care-i contributia lui la obtinerea acestei extraordinare performante? Cum realizeaza cineva o performanta, instantaneu apar si "oamenii destepti" cu felicitari, cu aplauze...

mihneailie030
mihneailie030  •  20 Iunie 2022, 19:58

S-a trezit și amețitul ăsta să vorbească!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează