SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP / ETAPA A 18-A / MARELE PREMIU DE LA VALENCIA

MotoGP » VIDEO Marc Marquez și-a adjudecat al 6-lea titlu de campion mondial din carieră! E cel mai tânăr cvadruplu câștigător la MotoGP!

foto: Guliver/G
foto: Guliver/G

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 noiembrie 2017 15:57

La Valencia, în fața a 110.000 de spectatori, Marc Marquez, 24 de ani, (Honda Repsol) a devenit din nou campion mondial. E cel mai tânăr pilot de la clasa regină care câștigă de 4 ori titlul!

Dani Pedrosa (Honda Repsol) a câștigat Marele Premiu de la Valencia, bifând a doua victorie în acest sezon. Pe doi s-a clasat Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3), iar Marquez (Honda Repsol) a încheiat pe 3. 

"Am încercat să fiu calm, să fiu calculat. Am pilotat prudent jumătate de cursă, apoi am zis OK, trebuie să accelerez. Am făcut însă o greșeală și era să trântesc motocicleta, dar am salvat în «stilul Marquez»  și asta a fost" Marc Marquez, Honda Repsol

Andrea Dovizioso, 31 de ani, (Ducati) avea șanse foarte mici să devină campion mondial înaintea ultimei curse a anului, fiind la 21 de puncte în spatele lui Marquez. N-a făcut o cursă prea bună în prima jumătate, fiind permanent în spatele colegului de echipă, Jorge Lorenzo, pe locul 5. Cu 6 tururi înainte de final, a căzut întâi Lorenzo, iar mai apoi a căzut și Ducati.

  • A fost a 18-a oară când s-a decis titlul la clasa regină în ultima rundă

"Furnica" a plecat din pole-position, în timp ce Dovi a luat startul de pe poziția a 9-a. Marc a făcut o cursă foarte prudentă, l-a lăsat pe Johann Zarco să preia conducerea și n-a încercat nicio manevră periculoasă până cu 7 tururi înainte de final, când a făcut o greșeală imensă, a ieșit larg și a căzut de pe locul 2 până pe locul 5, chiar în spatele lui Dovizioso. După încă un tur, Dovizioso a trântit motocicleta și cu ea și șansele infime la titlu.

73de plecări din pole-position are Marc Marquez în toată cariera, dintre care 45 la MotoGP (8 pole-uri doar în acest sezon)

27de căzături a avut Marquez în acest sezon, un "record" personal pentru spaniol

STUPOARE ÎN BOXA DUCATI

 Ultima cursă a anului e posibil să fi produs o ruptură imensă la Ducati. Jorge Lorenzo nu a ascultat ordinele echipei, care i-a semnalizat de cel puțin 5 ori să-l lase pe colegul Dovizioso să-l depășească. Spaniolul a ignorat total semnalele primite și i-a scos din minți pe șefi! Rămâne de văzut cum va fi relația dintre cei doi piloți de acum înainte. 

În Malaezia, penultima etapă, Lorenzo l-a lăsat pe Dovi să-l depășească și declarase că știe ce să facă pentru binele echipei în ultima etapă. N-a mai fost însă așa. Lorenzo s-a gândit, probabil, că Andrea oricum nu mai poate câștiga titlul, Marquez luptându-se în fruntea cursei și fiind la adăpostul celor 21 de puncte pe care le avea avans înaintea ultimei runde. Ar fi fost nevoie ca Dovi să câștige cursa de la Valencia și Marquez să nu termine mai sus de locul 11.

A fost o atmosferă fantastică la Valencia, unde toate cele 110.000 de bilete pentru ultima cursă a anului au fost vândute.

Dovizioso nu are niciun titlu la clasa regină, Marquez are acum 4. Spaniolul a câștigat primul mondial în MotoGP în 2013, chiar în sezonul de debut la această clasă, într-un context asemănător cu cel de azi. Titlul s-a decis în ultima etapă, iar el a avut câștig de cauză în fața lui Jorge Lorenzo(Marquez avea 13 puncte peste "Rechin" înaintea ultimei runde. Lorenzo a câștigat cursa, dar pilotul Honda a terminat pe 3 și a devenit campion mondial).

CLASAMENT MARELE PREMIU DE LA VALENCIA

clasament valencia

clasament general

clasament general motogp

La Moto2 și Moto3 titlul s-a decis deja: Franco Morbidelli, 22 de ani, (EG 0,0 Marc VDS), respectiv Joan Mir, 20 de ani, (Leopard Racing) sunt învingătorii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bulletproof
bulletproof  •  13 Noiembrie 2017, 12:31

ATENȚIUNE, ... ATENȚIUNE... !!! 'Ziariștii' gsp mai au multe de invatat ! Printre care si semnificatia cuvântului 'cvadruplu' , care are legătură cu ... 4, nu ... cu ... 6 !!!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  12 Noiembrie 2017, 17:19

imi pare rau sa va informez dar cvadruplu nu inseamna de 6 ori. inapoi la Spiru !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează