SPORTURI  »  ALTELE  »  SUA

FOTO+VIDEO O adolescentă din SUA vrea să devină prima femeie care participă în circuitul profesionist de rodeo cu tauri

Najiah Knight. Foto: Instagram +20   FOTO
Najiah Knight. Foto: Instagram

Articol de - Publicat miercuri, 27 decembrie 2023 15:34 / Actualizat miercuri, 27 decembrie 2023 17:00

Najiah Knight (17 ani), o elevă de liceu dintr-un orășel din Oregon (SUA), se află într-o călătorie de un an de zile pentru a deveni prima femeie care concurează la cel mai înalt nivel al circuitului Professional Bull Riders (PBR).

  • Professional Bull Riders (PBR) este o organizație internațională profesionistă de rodeo cu tauri, cu sediul în Colorado, Statele Unite

Ea nu se poate înscrie decât anul viitor, când va împlini 18 ani, și chiar și atunci va trebui să demonstreze că este suficient de bună pentru a se califica într-un sport în care bărbații „fac legea”.

Impact major pentru fotbalul românesc » Arena Națională se ÎNCHIDE pentru mai bine de 3 luni!
EVENIMENTE
Impact major pentru fotbalul românesc » Arena Națională se ÎNCHIDE pentru mai bine de 3 luni!

FOTO. Najiah Knight vrea să devină prima femeie care participă în circuitul profesionist de rodeo cu tauri

+16 FOTO

„Prefer rodeo cu tauri pentru că îmi place adrenalina pe care mi-o dă și îmi place cum mă simt. Am început să călăresc tauri la nouă ani, dar am început rodeo la trei ani. Am început să fac asta datorită tătălui meu. Fac doar ceea ce-mi place, vreau să câștig un rodeo, să fac rost de bani și să mă distrez. Sincer, mă văd ca pe un alt cowboy. Nu mă văd ca pe un deschizător de drumuri”, spune Najiah Knight.

Există o concurență acerbă: Doar 30 dintre cei mai buni din întreaga lume ajung în vârf. Este nevoie de timp, călătorii, bani și, poate cel mai mult, de curaj. Acest sport este, fără îndoială, periculos, concurenții fiind frecvent răniți și chiar uciși.

„Încă de când eram mică, la vârsta de 3 ani, îi spuneam tatălui meu că asta voi face. Voi fi călăreață de tauri. O să reușesc. Pe măsură ce am crescut, am zis: «Voi concura în PBR, voi fi prima fată». Acesta este motivația mea. Acesta este impulsul meu”, a spus Najiah, singura femeie care s-a calificat la categoria de vârstă 16-18 ani pentru finala mondială de juniori din Las Vegas, care va avea loc luna aceasta, potrivit washingtonpost.com.

În acel moment, nu există nicio emoție, doar concentrare, consideră adolescenta Najiah Knight. „Trebuie să fii în joc, trebuie să urmărești taurul. Încerc doar să rămân în joc și să mă străduiesc”, a continuat tânara de 17 ani.

Najiah Knight nu se consideră vedetă

Acasă, Najiah este mai degrabă o adolescentă simplă, decât o vedetă de rodeo. Ea locuiește la periferia orașului Arlington, un oraș de 628 de locuitori.

Najiah joacă volei și baschet pentru liceul Arlington. „Nu ți-ai da seama niciodată uitându-te la ea cât de dură poate să fie”, spune antrenorul ei.

Citește și:

Barcelona Roque'nRolla » Transfer oficializat de catalani: „tigrul” de 40 de milioane a venit să-i ia locul lui Lewandowski

Bad Boys: ei încalcă cel mai des regulamentul în Liga 1 » Incredibil cine conduce topul!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează