SPORTURI  »  ALTELE  »  CM DE NATAȚIE » POLO

Impresiile antrenorului echipei naționale de polo a României după prima partidă de la Campionatele Mondiale: „Sunt puțin supărat!” » Urmează meciul cu Kazahstan

Bogdan Rath alături de jucătorii săi FOTO Imago Images
Bogdan Rath alături de jucătorii săi FOTO Imago Images

Articol de - Publicat marti, 06 februarie 2024 19:16 / Actualizat marti, 06 februarie 2024 19:48

România a debutat, luni, la Campionatele Mondiale de la Doha cu o înfrângere în fața Ungariei, campioana mondială en titre, o partidă după care Bogdan Rath a spus că există „părți bune și rele”. 

  • Campionatele Mondiale de natație sunt transmise de TVR. 

Naționala masculină de polo și-a început, luni, parcursul la Campionatele Mondiale de natație de la Doha. România a fost învinsă de Ungaria cu 15-8, dar era un rezultat scontat, adversara fiind campioana mondială de la Fukuoka 2023. 

Sunt puțin supărat pentru unele greșeli. Este o echipă tânără și jucătorii fac greșeli. Au nevoie de mai multă practică, de mai multe partide la acest nivel”, a spus Bogdan Rath, antrenorul României, pentru World Aquatics.

El a continuat: „Tocmai am revenit la un Campionat Mondial după 11 ani și sper să ne mai calificăm de acum încolo mult timp pentru a ne îmbunătăți, aceste meciuri ne ajută să creștem. Pe de altă parte, sunt fericit pentru că facem o parte bună - apărarea. Avem părți bune și părți rele”.

Programul României la CM

  • Luni, 5 februarie » România-Ungaria 8-15
  • Miercuri, 7 februarie, ora 15:00 » România-Kazahstan
  • Vineri, 9 februarie, ora 11:00 » România-Italia

Următorul meci pentru „tricolori” este cel împotriva Kazahstanului, miercuri, de la ora 15:00. E nevoie de o victorie pentru ca echipa României să fie sigură că va avansa în barajul pentru sferturi de finală. 

Clubul care a dominat handbalul în ultimii ani, salvat de la faliment de o fabrică de înghețată » Situația rămâne critică
PROBLEME
Clubul care a dominat handbalul în ultimii ani, salvat de la faliment de o fabrică de înghețată » Situația rămâne critică

Prima clasată din grupă se califică direct între primele opt, în timp ce formațiile de pe pozițiile 2-3 vor disputa un baraj cu cele din grupa C. Ultimul meci este programat vineri, contra Italiei.

13 este loculocupat de România la ultima ediție a CM la care a participat, acum unsprezece ani

Naționala antrenată de Bogdan Rath are nevoie de o clasare cât mai bună pentru a prinde un bilet pentru Jocurile Olimpice de la Paris,  patru locuri fiind disponibile.

Grupele CM 2024

  • Grupa A: Australia, Africa de Sud, Croația, Spania
  • Grupa B: Grecia, Brazilia, China, Franța
  • Grupa C: Serbia, Muntenegru, Japonia, SUA
  • Grupa D: Kazahstan, România, Italia, Ungaria

Citește și: 

TAS, detalii pentru GSP despre procesul Simonei Halep » La ce oră vor începe audierile și cine sunt cei 3 arbitri care alcătuiesc completul
HALEP, AUDIATĂ LA TAS
TAS, detalii pentru GSP despre procesul Simonei Halep » La ce oră vor începe audierile și cine sunt cei 3 arbitri care alcătuiesc completul
CSA Steaua și-a pus șef la handbal un impresar sârb!
LIGA ZIMBRILOR
CSA Steaua și-a pus șef la handbal un impresar sârb!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  07 Februarie 2024, 13:50

N-au jucat rau, dar trebuie sa recunoastem ca ungurii au jucat cu frana trasa. In ultimul sfert nici nu prea au mai ajuns la finalizare, incercand tot felul de angajari sofisticate, e bine ca le-am oprit, dar s-au jucat, impresia a fost ca daca aveau nevoie de o diferenta mai mare, o obtineau lejer. Diferenta mare de ordin fizic intre noi si echipele de elita, altfel circulatia mingii nu e rea, defensiva decenta, dar la capitolul inot si forta, maghiarii net superiori. Sper sa se schimbe ceva privind calificarile la Mondiale, din nou mi se pare aberant sa vedem diferente de 20+, 30 goluri la un astfel de turneu, Africa de Sud, China, Kazahstan nu au ce cauta acolo, 3 echipe asiatice, pe bune? Africa nu are nicio echipa competitiva, ar trebui combinate calificarile cu un alt continent, e aberant ca Olanda, Georgia, Germania sa stea acasa in timp ce aceste echipe se califica lejer la fiecare editie. Ba mai mult, Africa de Sud e calificata si la JO, desi nu are infrangeri al mai putin de 15 goluri cu echipe de nivel mediu european in ani de zile la competitiile internationale. Nu e normal, nu e corect.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează