SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Naţionala de polo juniori s-a calificat în sferturi de finală la CE

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 15 septembrie 2011 12:49

Echipa naţională de polo juniori a României s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale Campionatului European din Croaţia, performanţă care îi aduce şi participarea la următoarea ediţie a Campionatului Mondial. 
Tricolorii mici au învins la mare luptă reprezentanta Muntenegrului, scor 15-14, obţinînd o performanţă excelentă prin calificarea în sferturi, după ce în faza grupelor bifaseră doar o victorie. 
România a învins, marţi, reprezentantiva Belarusului, scor 11-10, încheind grupa B pe locul trei, cu trei puncte. În primele două confruntări din grupa B, România a cedat atât în faţa liderului Grecia, cu 3-13, cît şi a ocupantei locului secund, Spania, scor 9-11. 
România s-a calificat ultima dată în sferturi la Campionatul European în 2005, în timp ce Muntenegru ratează prezenţa în primele opt echipe ale continentului pentru prima dată. Performanţa juniorilor români este dublată şi de calificarea la următoarea ediţie a Campionatul Mondial, la care România nu a mai fost prezentă din 1999. 
În sferturi s-au calificat direct cîştigătoarele grupelor, adică Italia, Serbia, Croaţia şi Grecia, iar din optimi au mai obţinut "biletele" Franţa, Ungaria, Spania şi România. 
Partidele din sferturi se desfăşoară joi, după următorul program: Franţa - Croaţia, Ungaria - Italia, Spania - Serbia şi România - Grecia (ora 21.30).

Sursa: Mediafax

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează