SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE

Naționala masculină de polo a României a încheiat Campionatele Mondiale pe poziția a zecea

Francesco Iudean în acțiune FOTO Guliver/GettyImages
Francesco Iudean în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 15 februarie 2024 11:57 / Actualizat joi, 15 februarie 2024 13:10

„Tricolorii” au pierdut, joi, meciul pentru locurile 9-10 în fața naționalei SUA cu 9-13 (2-5, 2-2, 4-3, 1-3) la Campionatele Mondiale de la Doha.

Naționala masculină de polo a României a jucat, joi, ultimul meci la această ediție a Campionatelor Mondiale de la Doha. Poloiștii antrenați de Bogdan Rath au pierdut lupta pentru locurile 9-10 cu reprezentativa Statelor Unite ale Americii. „Tricolorii” s-au înclinat cu 9-13 (2-5, 2-2, 4-3, 1-3).

Pentru România au marcat Vlad Georgescu (4 goluri), David Belenyesi (2), Andrei Ţepeluş (1), Andrei Prioteasa (1) şi Silvian Colodrovschi (1).

Golurile americanilor au fost înscrise de Max Irving (3), Alex Bowen (3), Alexander Obert (2), Johnny Hooper (1), Luca Cupido (1), Ben Hallock (1), Dylan Woodhead (1), Chase William Dodd (1).

România a revenit la Campionatele Mondiale după o pauză de unsprezece ani, iar la precedenta participare din 2013 a ocupat poziția a 13-a.

5 este loculcel mai bun ocupat de naționala masculină de polo a României la o ediție de CM, în 1975

Naționala a fost la un meci distanță de calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, disputând un meci de baraj pentru sferturile de finală cu Muntenegru pe care l-a pierdut cu 9-12.

Calificarea între primele opt le-ar fi asigurat biletul olimpic, așa cum s-a întâmplat cu Serbia, Muntenegru, Croaţia şi Italia. Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud erau deja calificate la JO.

8 este loculpe care l-a ocupat naționala masculină a României la Campionatul European din acest an

Echipele care se vor lupta pentru medalii la această ediție a Campionatelor Mondiale sunt Spania, Italia, Croația și Franța.

România la ultimele cinci ediții ale CM la care a participat

  • 2024 » locul 10 
  • 2013 » locul 13 
  • 2011 » locul 12 
  • 2009 » locul 7 
  • 2007» locul 11

Citește și: 

Ce șanse mai are Dinamo la fazele eliminatorii din EHF European League, după eșecul cu Sporting
EHF EUROPEAN LEAGUE
Ce șanse mai are Dinamo la fazele eliminatorii din EHF European League, după eșecul cu Sporting
Cătălin Preda pe trei, Constantin Popovici pe opt la sărituri în apă de la mare înălțime în cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha
CAMPIONATELE MONDIALE DE NATAȚIE
Cătălin Preda pe trei, Constantin Popovici pe opt la sărituri în apă de la mare înălțime în cadrul Campionatelor Mondiale de la Doha

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează