SPORTURI  »  ALTELE  »  EVENIMENT

Ne pregătim de Balcaniada de Sărituri peste Obstacole! Duminică are loc un eveniment special în București

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2016 17:27

Cel mai nobil sport îşi etalează protagoniştii. Duminică, începând cu ora 11:00, Federaţia Ecvestră Română va organiza o paradă inedită, care va avea loc în parcul Carol din Capitală.

Cei mai premiaţi cai, multipli campioni internaţionali, balcanici şi naţionali, vor defila, împreună cu partenerii lor jockey, într-o reprezentaţie de înaltă ţinută. Evenimentul anunţă cea mai importantă competiţie sportivă internaţională organizată de ţara noastră anul acesta, după 20 de ani de absenţă, Balcaniada de Sărituri peste Obstacole.

Vedeta evenimentului va fi For Manny, un cal cu personalitate şi multiple titluri câştigate la campionate internaţionale şi naţionale. For Manny are 12 ani şi este răsfăţat în fiecare dimineaţă cu o porţie de morcovi. Face parte din lotul naţional şi a urcat pe podium încă de la debut, când avea 6 ani, la o competiţie din Germania. Este printre puţinii cai din România care poate sări obstacole de 1.60, înălţime de talia competiţiilor internaţionale, inexistentă la concursurile organizate în România. Calul este evaluat la peste 200.000 de euro, are părinţi campioni, iar tatăl său a participat la Olimpiada de la Beijing şi la alte competiţii de mare anvergură.

For Maany va fi încălecat de Patrick Petre, campion balcanic şi multiplu campion naţional, care va participa şi la Campionatul Balcanic de Sărituri peste Obstacole.

Evenimentul va avea loc în perioada 1-4 septembrie la Clubul Regatul Cailor, din Adunaţii Copăceni, judeţul Giurgiu. Balcaniada ecvestră are loc în ţară noastră după 20 de ani de absenţă. La competiţia de anul acesta vor fi prezenţi peste 300 de sportivi şi delegaţii din ţările Balcanice. Cei mai titraţi cai şi jokey din Turcia, Grecia, Bulgaria, Moldova, Croaţia, România, Serbia, Macedonia, vor veni în ţara noastră pentru a-şi disputa titlul de campioni balcanici.

Anul trecut, Balcaniada a fost organizată în Grecia, la Porto Caras, iar sportivii noştri au obţinut 8 medalii, dintre care una de aur, două de argint şi cinci de bronz.

Medalia de aur a fost câştigată de Ionuţ Ursache (Clubul Decebal Bacău) şi calul Space Hopper, la categoria Cai tineri. Medaliile de argint au fost adjudecate de Claudiu Floriştean (Clubul Felix Ţopescu), la Grand Prix-Tineret, şi de Alexandra Brădişteanu (Clubul Steaua Bucureşti), la Tineret. Medalii de bronz au obţinut Norbert Schumann (Clubul Steaua Bucureşti), la Grand Prix-Seniori, şi Ionel Bucur (Clubul CSM Sibiu), care a ocupat a treia poziţie în Finala Campionatului Balcanic, la Seniori.

Ţara noastră a demonstrat că este competitivă şi pe Echipe. A ocupat a treia poziţie a podiumului la Juniori (Marco Alfieri - Steaua Bucureşti, Alexandra Mladin Brădişteanu – Steaua Bucureşti, Francesca Moldovan - Felix Ţopescu şi Daria Peev – Morisena), Tineret (Claudiu Floristean - Felix Ţopescu, Ştefan Leonte - Romsilva Dumbrava Tg. Neamţ, Cristian Ceauşescu - AGRO Internaţional şi Răzvan Gheorghe - Steaua Bucureşti) şi Seniori (Ionel Bucur - CSM Sibiu, Răzvan Bozan – Morisena, Norbert Schuman - Steaua Bucureşti şi Luca Ruxandariu - Felix Ţopescu).

La Balcaniada de anul acesta vor participa peste 30 de sportivi români, care au în palmares numeroase titluri internaţionale şi naţionale.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close