SPORTURI  »  ALTELE  »  JO IARNĂ 2022

Nimeni nu vrea Jocurile din 2022 » Încă o favorită şi-a retras dosarul de candidatură

Articol de - Publicat vineri, 03 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 03 octombrie 2014 00:29

Oslo şi-a retras candidatura pentru JO de iarnă din 2022, în cursă rămînînd doar Beijing şi Alma-Ata.

Comitetul Internaţional Olimpic nu s-a mai confruntat de multă vreme cu această situaţie. În 2015, cînd se va alege gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din 2022, vor fi doar două candidaturi, asta dacă nu se mai retrage vreun oraş între timp.

Rînd pe rînd s-au recuzat Lvov, Davos/Saint Moritz, München, Stockholm şi Cracovia. Ieri, guvernul norvegian a votat să nu sprijine organizarea JO la Oslo, după ce la începutul anului cetăţenii spuseseră acelaşi lucru la un referendum.

"Ar fi fost minunat, dar avem alte lucruri mai importante de care să ne ocupăm. Fără entuziamul norvegienilor nu e natural să mergem înainte cu acest proiect", a spus Erna Solberg, prim-ministrul Norvegiei.

Printre lucrurile care au dus la respingerea acestui proiect, pe lîngă costul care s-ar fi dus spre 5,4 miliarde dolari, norvegienii s-au plîns şi de cererile exagerate venite din partea Comitetului Internaţional Olimpic.

Printre ele: o recepţie pentru membrii CIO cu Regele Norvegiei şi care să fie plătită de familia regală sau de Comitetul Olimpic Norvegian, maşini cu şoferi şi benzi speciale pe autostrăzi, intrări separate la aeroport, toate pentru membrii CIO.

La hoteluri, în minibaruri să fie doar produse Coca-Cola, telefoane Samsung pentru toţi membrii, care să fie întîmpinaţi de persoane care zîmbesc mereu, iar în toate camerele de şedinţe să fie 20 de grade Celsius!

În cursa pentru organizare au mai rămas doar Beijing (China) şi Alma-Ata (Kazahstan).

51 de miliarde de dolari au costat Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014, cea mai scumpă ediţie din toate timpurile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
fangigi
fangigi  •  03 Octombrie 2014, 23:01

Auzi ce pretentii au obraznicii aia, receptie pe banii regelui si limuzine cu sofer la dispozitie! Sosele speciale si aeroporturi pt ce, pt niste nulitati!? In curand vor vrea si vreo catedrala ridicata in cinstea lor! Auzi scuorsorile, CIO astia au devenit un fel de BOR!:))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Octombrie 2014, 18:47
Postat de americanu197 pe 03 Octombrie 2014, 12:04

au ramas doar tarile care vor sa organizeze impotriva dorintelor sau nevoilor cetatenilor

e o explicatie. cred ca ai dreptate. costurile unei Olimpiade sunt enorme, beneficiile sunt mici si temporare. raman bazel;e, dar daca natiunea respectiva nu e vreo forta in sport, le raman degeaba.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  03 Octombrie 2014, 18:46

interesant.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează