SPORTURI  »  ALTELE  »  CE DE KAIAC-CANOE

Noi şi vechi campioni europeni, Mihalachi şi Dumitrescu, sînt deja cu gîndul la Mondiale » Canoe nonstop

Alexandru Dumitrescu (22 de ani) şi Victor Mihalachi (21), în timpul cursei care le-a adus aurul european la Belgrad Foto: AP-Agerpres
Alexandru Dumitrescu (22 de ani) şi Victor Mihalachi (21), în timpul cursei care le-a adus aurul european la Belgrad Foto: AP-Agerpres

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 20 iunie 2011 21:36

Cei doi au ajuns ieri în ţară şi tot ieri au ieşit pe lacul de la Snagov la antrenament.


Un aur şi au bronz au cucerit Alexandru Dumitrescu şi Victor Mihalachi la Campionatele Europene de la Belgrad. Şi-ar fi dorit un aur în loc de bronzul de la 1.000 de metri, proba olimpică în care cei doi vor să fie mereu cei mai buni. A fost însă o competiţie puternică, în care valurile le-au dat multe bătăi de cap. După ce duminică au ascultat imnul de pe prima treaptă a podiumului din Serbia, au plecat spre România cu autocarul. De azi, cele două medalii aparţin istoriei, iar ochii, muşchii şi mintea celor doi se îndreaptă spre CM de la Szeged, de la mijlocul lui august.

- Alex, cum a fost la Belgrad, sînteţi mulţumiţi?
- Mulţumiţi, dar un pic dezamăgiţi. Ne-am fi dorit să fie la 1.000 de metri ca la 500. Să luăm aurul.

- Ce nu v-a convenit în Serbia?
- Condiţiile de concurs nu au fost cele mai bune. Din cauza lipsei canalului adiacent, am avut mai mereu valuri. Toate valurile celor care mergeau spre start le luam noi. Tocmai de aceea, la 500, am preferat să avem un start fals pentru ca apa să se mai liniştească.

- Pînă la urmă a ieşit ca la CE din 2010, apoi au urmat cele două medalii de aur mondiale.
- Să dea Dumnezeu să fie la fel şi anul acesta!

- N-aţi avut un start de sezon foarte bun, la regata de la Poznan nu v-aţi calificat în finala de la 1.000 de metri, iar la 500 aţi fost pe trei.
- A fost o perioadă mai proastă pentru noi. Eram foarte obosiţi muscular. Aveam durereri de umeri, am fost şi răciţi. Nu ne-am simţit deloc bine.

- Acum, din punctul de vedere al sănătăţii sînteţi bine?
- Da. Sîntem în regulă.

- De un an de zile sînteţi neînvinşi pe 500 de metri la competiţiile importante.
- Sperăm să rămînem aşa pînă la finalul carierei noastre. Şi am vrea să facem acest lucru şi la 1.000 de metri. Ne dăm toată silinţa. În continuare trebuie să fim atenţi în pregătire. Să nu ne accidentăm, doar e munca nostră în joc.

- În două luni urmează Campionatele Mondiale de la Szeged, e o pistă care vă place.
- Da, e o pistă frumoasă. Sperăm că ne vom simţi bine acolo. Sîntem obişnuiţi să avem Europenele şi Mondialele atît de aproape, anul trecut au fost şi mai puţine zile între ele. Vrem ca la Mondiale să fim într-o formă şi mai bună pentru că ne putem califica la Jocurile Olimpice, marea noastră provocare.

- Şi acum, urmează o vacanţă?
- Nici vorbă. Ne pregătim să ieşim la antrenament. Am mers toată noaptea cu autocarul şi acum avem treabă pe lac.

Playtech: BOMBĂ! Un medic celebru din România anunță când se termină pandemia de Covid-19: ‘Gata, dispare’


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează