ALTELE  ·  CANOTAJ / CAMPIONATELE EUROPENE

Nouă bărci. Câte medalii? Mâine încep Campionatele Europene de canotaj

Articol de — Miercuri, 01 August 2018, 12:45

 

Nici nu au apucat să-și desfacă bagajele de la Mondialele de tinert, că echipajele ”tricolore” au și plecat spre Scoția, acolo unde participă din 2 august la a 12-a ediție a Europenelor de seniori.

Pe canalul de la Strathclyde Country Park, lângă Motherwell, vor debuta joi Campionatele Europene de canotaj. România va alinia la start 9 bărci, dintre care patru la băieți și cinci la fete.

Trei dintre bărcile medaliate sâmbătă și duminică la Mondialele de tineret de la Poznan (Polonia) vor lua startul exact în aceeași componență și în Scoția. Este vorba de campionii mondiali de la patru rame, medaliatele cu aur de la patru vâsle, dar și vicecampioanele lumii de la patru rame.

Vor fi schimbări în componența bărcilor vedetă, de la 8 plus 1, atât la feminin, cât și la masculin.

Campioane europene și mondiale în 2017, trei fete din barca de 8 plus 1 au abandonat între timp canotajul. În locul lor antrenorul Mircea Roman a trebuit să pună fete mult mai tinere, lipsite de experiență.

Barca de doi rame feminin, campioană continentală la Racice în 2017, are și ea o altă componență, campioana mondială Mădălina Bereș făcând acum pereche cu tânăra Maria Tivodariu.

La masculin, italianul Antonio Colamonici a regândit și el strategia. Vor fi forțe proaspete în barca de 8 plus 1, așteptări mari având și de la bărcile de doir rame și două vâsle.

O medalie asigurată

Surprinzător, pentru proba de 8 plus 1 feminin, la Europene s-au înscris decât trei bărci: România, Olanda și Marea Britanie. Au dispărut Rusia și Belarus, dar forțele aceste probe sunt în afara Europei: SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă . În aceste condiții, o medalie e asigurată, deși "tricolorele" își doresc să pătreze titlul continental cucerit la Racice (Cehia).

Tot aurul îl țintesc și campioanele mondialele de la dublu vâsle categorie ușoară, Ionela Lehaci-Cozmiuc și Gianina Beleagă. "Avem o concurență acerbă, dar suntem motivate. Vrem să câștigăm, asta ne-am propus", au declarat fetele. Lehaci și Cozmiuc au ratat podiumul anul trecut la Europene, terminând doar pe 4.Un medic din Suceava, infectat cu COVID-19: ”Eu iau medicament pentru HIV, iar Flutur e în spital ca să nu dea socoteală. Sistemul lui mafiot ne-a adus aici”

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

Turul Flandrei

Eurosport
18:00 Snooker, Reluare

Campionatul Jucătorilor

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1