SPORTURI  »  ALTELE  »  GOLF

Noul Tiger Woods este nord-irlandez

Articol de - Publicat joi, 23 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 22 iunie 2011 21:17

La 22 de ani, Rory McIlroy, cîştigător la US Open, stabileşte noi recorduri, iar experţii văd în el starul viitorului.


De fapt, victoria lui Rory este victoria tatălui său, Gerry. Jucătorul de golf a cîştigat US Open săptămîna trecută şi şi-a îmbrăţişat părintele după ce a învins. "Dedicaţie pentru tine", a şoptit tînărul, arătînd tatălui trofeul cucerit în Maryland.

Sacrificiile tatălui
Rory are doar 22 de ani, vîrstă la care alţi tineri termină o facultate şi sînt cu gîndul la distracţie. El ştie că tatăl său a făcut sacrificii enorme pentru ca el să rămînă legat de golf, să nu renunţe. Timp de patru ani, părintele a lucrat cîte 100 de ore pe săptămînă, spălînd toalete şi duşuri, iar acesta era numai una dintre cele trei slujbe pe care le avea. Mama lui Rory, de asemenea, muncea în schimbul de noapte la o fabrică.

Campion din 8 lovituri
McIlroy a uimit lumea golfului cu triumful de la US Open. Cu numai 8 lovituri, tînărul nord-irlandez a devenit cel mai tînăr campion al întrecerii americane de la Bobby Jones (21 de ani) în 1923. Rory a condus turneul din Maryland din prima pînă în ultima zi, doborînd record după record cu o uşurinţă care i-a făcut pe specialişti să exclame: "Acesta este noul Tiger Woods". Reacţia lui a fost însă: "M-aş fi putut descurca mult mai bine".

"Rory e fenomenal"
Trofeul a fost primit de la cîştigătorul de anul trecut, un alt nord-irlandez, Graeme McDowell, prieten bun cu Rory. "Este fenomenal, nu mai am cuvinte să descriu ce a realizat Rory în această săptămînă. A dat peste cap acest turneu. Şi-a decimat adversarii. Chiar mă aşteptam să se întîmple asta, pentru că este cu adevărat foarte bun", a spus amicul şi adversarul său. În mod ironic, dar evident, idolul copilăriei lui Rory McIlroy a fost, încă din anul 2000, Tiger Woods. Atunci, şi Woods cîştiga US Open-ul, la 24 de ani. "Întreaga săptămînă a fost specială. Ştiu cît de bun a fost Tiger Woods la Pebble Beach în 2000 şi m-am gîndit la el", a spus nord-irlandezul.

"Îi dedic tatălui meu acest trofeu. Dar trebuie să-l dedic şi mamei, care a rămas acasă. Ştiu că prietenii mei deja sărbătoresc şi de-abia aştept să mă alătur lor"
Rory McIlroy, campion la US Open

Precoce şi talentat
Rory McIlroy a început să apară în concursuri mai serioase, la 16 ani, din iulie 2005. În anul următor, el devenea campion european de amatori şi ajungea numărul 1 în clasamentul mondial al amatorilor. În 2010, s-a clasat al treilea la US Open şi în ultimii doi ani tot al treilea la US PGA Championships.

CV Rory McIlroy
- născut pe 4 mai 1989, la Holywood, Irlanda de Nord
- 1,78 metri, 73 de kilograme
- locuieşte la Carryduff, Irlanda de Nord
- a trecut la profesionişti în 2007
- cîştigător US Open (2011)

1 an şi 6 luni avea Rory cînd tatăl lui i-a pus crosa de golf în mînă pentru prima dată

L-a refuzat pe Tiger Woods
Înainte ca Rory să treacă la profesionism, Tiger Woods l-a invitat, în 2007, să participe la Target World Challenge, un turneu care se dispută în afara sezonului şi care este patronat de Woods în persoană. Surprinzător, McIlroy l-a refuzat pe idolul său: "Sînt încîntat că m-a invitat, avînd în vedere că eu sînt de-abia la începutul carierei. Din păcate, Target World Challenge este în acelaşi timp cu European Open şi aş fi nebun să lipsesc de aici".

Fan Manchester United
În martie 2011, Rory McIlroy a fost numit ambasador pentru UNICEF Irlanda şi, cu această misiune, a ajuns la începutul lunii iunie în Haiti. Trupa lui muzicală favorită este General Fiasco, iar în materie de fotbal, McIlroy se declară fan înrăit al lui Manchester United.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează