SPORTURI  »  ALTELE  »  CULTURISM

Nu controalelor! » Scandal la Campionatele Naţionale de Culturism: sportivii au refuzat să facă testul anti-drog

FRCF e acuzată că lasă sportivi dopaţi să concureze.
FRCF e acuzată că lasă sportivi dopaţi să concureze.

Articol de - Publicat miercuri, 26 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 25 septembrie 2012 20:16

Reprezentanta Agenţiei Naţionale Anti-Doping a fost agresată la Campionatele Naţionale de Culturism pentru că nu a acceptat să primească mită.

Agenţia Naţională Anti-Doping a semnalat cîteva nereguli majore petrecute în timpul Campionatului Naţional de Culturism, desfăşurat pe 22 septembrie, la Reghin.

Organizatorii nu au asigurat un spaţiu corespunzător recoltării de probe în vederea testării doping, aceasta făcîndu-se în mijlocul vestiarului unde se schimbau sportivii! "Ar fi trebuit să fie o încăpere separată, cu chiuvetă şi toaletă, cu spaţiu de completare a actelor, cu spaţiu de recoltare, toate separate. Nu era însă nimic organizat", a spus Valentina Alexandrescu, secretar general ANAD.

Sportivi suspendaţi în concurs
Doi dintre sportivii selectaţi nu au respectat nici obligaţiile prevăzute de legea combaterii dopajului în sport. Unul dintre ei a încercat chiar să-l mituiască pe ofiţerul de control doping. Acesta a refuzat, dar a terminat prin a fi agresat. "Unul dintre sportivi a părăsit camera de recoltare sub pretextul că şi-a uitat buletinul. S-a întors şi i-a aruncat o sticlă de vin în faţă. A fost chemată Poliţia, care va investiga atît agresiunea fizică, cît şi tentativa de mituire", a explicat Valentina Alexandrescu.

"Federaţia de Culturism nu e la prima abatere. E foarte dificil de lucrat cu ei. Nu o dată au lăsat să concureze sportivi suspendaţi pentru dopaj", a încheiat Alexandrescu.

Oficialii Federaţiei de Culturism şi Fitness se apără spunînd că sînt vînaţi de reprezentanţii ANAD. "Sînt numai minciuni. Nici o altă federaţie nu e controlată şi agresată ca a noastră. Au impus tot felul de taxe, de autorizaţii ca să-şi acopere salariile uriaşe. Toate pentru un sport care nu e olimpic!", a declarat sub protecţia anonimatului un oficial al FRCF.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
alby93
alby93  •  26 Septembrie 2012, 14:41

Va rog eu numai vehiculati despre steroizi si substante dopante ca imi este tare frica ca voi fi prins in scurt timp , multumesc

bilaro
bilaro  •  26 Septembrie 2012, 08:09

Nu-mi vine sa cred ! Exista suspiciuni ca "unii" culturisti se dopeaza ?? ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează