SPORTURI  »  ALTELE  »  POKERSTARS CARIBBEAN ADVENTURE

Corespondență din Bahamas O șahistă de origine română, celebră pe YouTube și Twitch, a făcut spectacol la turneul PokerStars din Bahamas

foto: instagram/missbotez
foto: instagram/missbotez

Articol de - Publicat marti, 31 ianuarie 2023 19:35 / Actualizat marti, 31 ianuarie 2023 20:36

Șahista Alexandra Botez, Grand Master american de origine română, a reușit o calificare spectaculoasă din online la turneul PokerStars Caribbean Adventure.

PokerStars a revenit în Bahamas după trei ani de pauză, timp în care competiția a fost blocată de pandemia de COVID-19. Turneul PokerStars Caribbean Adventure (PCA) a început pe 23 ianuarie, la eveniment s-au înscris 889 de jucători, și s-a încheiat după șapte zile cu victoria portughezului Michel Dattani. El a plecat acasă cu 1.300.000 de dolari din premiul de un milion și jumătate, după ce a căzut la înțelegere în finală. 

Una dintre figurile exotice ale turneului este americanca de origine română Alexandra Botez, cunoscută ca jucătoare de șah, cu titlu de Grand Master. Alexandra a devenit celebră prin contentul din mediul online, YouTube și Twitch, în general legat de șah, alături de sora sa Andreea. 

Alexandra s-a calificat din online pentru o intrare de 25.000 de dolari și e încă în turneu cu 39.000 de fise. 

Nu e pentru prima dată când un jucător de șah se dovedește a fi bun la poker. Jennifer Shahade, ambasadoare pentru diverse turnee, a uimit lumea pokerului după ce câștigase titlul de Grand Master la șah și campionatul național în Statele Unite. Jennifer Shahade a terminat Facultatea de Litere la New York, a scris trei cărți despre experiențele sale în lumea șahului și a atras atenția mulți ani prin abilitățile sale psihologice la poker.  

GSP va publica zilele următoare un interviu cu Jennifer Shahade despre întreaga sa carieră. 

12 români înscriși, 6 încă în joc

E a doua zi și la turneul PokerStars Players NL Hold'em Championship (PSPC), unde s-au înscris 813 persoane. 12 români au participat la turneul din Caraibe, 3 dintre ei prin calificări la fel ca Alexandra Botez. 

Dintre cei 12 români înscriși, șase sunt încă în joc, iar chip leader este Liviu Bulmagă cu 150.000 de fise. 

La turneul PSPC, premiul total se poate ridica până la 1 milion de euro. 

* Accesul GSP la PokerStars Caribbean Adventure (PCA) a fost facilitat de PokerStars, partener comercial 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
romanderoman
romanderoman  •  01 Februarie 2023, 19:37

La precedentul PSPC din 2019, premiul pentru primul loc a fost de 4,1 milioane de dolari . S-a mai adăugat 1 milion și câștigătorul catalanul Ramon Colillas a plecat acasă cu 5100000 $.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează