SPORTURI  »  ALTELE  »  BASCHET PARALIMPIC

O sportivă de origine română a fost victima unui atac: „Nu-mi spuneți că rasismul nu există în Italia. L-am trăit pe propria piele și doare rău!”

Beatrice Ion
Beatrice Ion

Articol de - Publicat miercuri, 15 iulie 2020 13:33 / Actualizat miercuri, 15 iulie 2020 14:53

Beatrice Ion, componentă a echipei Italiei de baschet paralimpic, a fost agresată verbal pe străzile unui oraș de lângă Roma.

Beatrice Ion, 23 de ani, a povestit mai întâi pe Facebook și apoi în ziarele din Italia clipele teribile prin care a trecut, fiind insultată verbal de un cetățean italian. 

Totul a pornit de la faptul că ea a parcat mașina în fața casei sale din Ardea. Tânăra este în scaun rulant din cauza unei poliomielite de care a suferit pe când avea trei luni. Italianul, care închiriase o casă de vacanță în vecinătate, a fost deranjat că Beatrice nu folosește parcarea comună și externă, el lăsându-și bicicletele în spatele autovehiculului acesteia. 

Când a fost rugat să le mute, acesta a început cu injuriile la originea familiei și chiar l-a lovit pe tatăl fetei, care a avut nevoie de spitalizare.

 „Trăiesc în Italia de 16 ani, am cetățenie, am urmat toate școlile aici, sunt la facultate, joc baschet pentru echipa Italiei și mă consider sută la sută italiancă. Cu toate acestea, am fost atacată din cauză că pentru el eram o străină. Nu o să detaliez despre injuriile care mi s-au adus", a scris Ion pe Facebook. 

Cuvintele grele nu s-au oprit nici după ce Poliția a intervenit. „Am un trecut criminal și fac ceva pe fata voastră handicapată și apoi îmi fac și una mică", a strigat italianul. 

„Om fi noi străini, dar avem mai multă demnitate”

Baschetbalista a tras apoi un semnal de alarmă: „Nu-mi spuneți că rasismul nu există în această țară! L-am trăit pe propria piele și doare rău. Rușine celor care ne-au atacat! Om fi noi străini, dar avem mai multă demnitate decât ei, iar celor care doar au privit și nu au luat niciun fel de atitudine să le fie de asemenea rușine!"

Mesaje de sprijin

După acest episod, Beatrice Ion a primit multe mesaje de sprijin, inclusiv de la Marco Belinelli, component al echipei San Antonio Spurs. „Beatrice, aceasta nu e țara pe care o iubesc eu și pe care mă simt mândru să o reprezint, acesta este răul care trebuie eradicat. Suntem toți alături de tine și de familia ta", a scris el. 

M-am gândit că nu puteam să nu vorbesc întrucât aceste lucruri se întâmplă în fiecare zi și e bine ca lumea să știe pentru că de cele mai multe ori pare că noi, străinii, suntem cei care fac lucruri urâte, dar nu e adevărat.
 - Beatrice Ion

Citește mai multe știri din sport:

O câștigătoare de turneu de Mare Șlem a devenit mamă alături de partenera ei: „Acum nu mi-aș mai putea imagina viața fără ea"

Russell Westbrook, unul dintre cei mai importanți jucători din NBA, a fost confirmat cu Covid-19: „Vă rog, luați virusul în serios! Purtați mască”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
dakesis
dakesis  •  15 Iulie 2020, 15:10

'am fi noi straini', si inainte de asta 'ma consider suta la suta italianca'. Pai, ori asa, ori asa?

clarvazatorul
clarvazatorul  •  15 Iulie 2020, 14:57

O poza mai frumoasa cu ea n-ati gasit?

clarvazatorul
clarvazatorul  •  15 Iulie 2020, 14:56

Erai atacata pentru ca erai straina, nu pentru ca erai romanca! Mare lucru, 1 data in viata?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează