SPORTURI  »  ALTELE  »  DECES

Starul decăzut » A murit cel mai controversat nume din sportul mondial! Subiectul celui mai mare scandal din anii '90

A murit controversatul OJ Simpson +21   FOTO
A murit controversatul OJ Simpson

Articol de - Publicat joi, 11 aprilie 2024 18:37 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 19:28

Orenthal James Simpson, cunoscut ca OJ Simpson, a murit azi, la 76 de ani. A fost unul dintre cei mai importanți running backs din istoria fotbalului american. După retragere a avut o viață tumultuoasă. A fost acuzat în 1995 că și-a ucis fosta soție, Nicole Brown, și pe prietenul ei, Ronald Goldman. Dar a fost achitat. Ulterior, în 2008 a fost condamnat pentru tâlhărie și răpire la 33 de ani de închisoare. A fost eliberat în iulie 2017.

Familia lui OJ Simpson a anunțat că fostul sportiv a murit azi, la 76 de ani. Suferea de cancer la prostată. Avea 5 copii.

OJ Simpson a murit la 76 de ani

+17 FOTO

„Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a pierdut lupta contra cancerului. A murit înconjurat de copii și nepoți. Va rugăm să respectați membrii familiei și intimitatea lor” a fost anunțul făcut de familia lui OJ Simpson.

Născut în 9 iulie 1947, în San Francisco, OJ Simpson și-a început cariera la Buffalo Bills, fiind draftat primul, în 1969. A jucat la Buffalo Bills din 1969 până în 1977, ulterior fiind legitimat doi ani la San Francisco 49ers. A primit mai multe premii individuale, printre care și pentru cel mai bun fotbalist al sezonului (1973), dar nu a fost niciodată campion în NFL. Cu toate că nu a fost campion, era unul dintre cei mai apreciați jucători din NFL.

După retragere, a încercat o carieră în actorie, iar de-a lungul anilor a avut mai multe roluri în filme și seriale.

OJ Simpson, în centrul celui mai mare scandal din anii '90: acuzat de crimă

+17 FOTO

Ulterior au apărut și problemele cu legea. Pe 12 iunie 1994, Nicole Brown Simpson, fosta soție a lui OJ (1985-1992), și prietenul ei, Ron Goldman, au fost găsiți înjunghiați în casă, într-un apartament din Los Angeles.

Fostul sportiv a fost considerat vinovat și acuzat. Când s-a dispus un mandat pe numele lui, OJ a refuzat să se predea și a fost protagonistul unui eveniment celebru.

A fost urmărit de14 mașini de Poliție! În timp ce se afla într-o mașină Ford, condusă de fostul său coleg, Al Cowlings, care ulterior a declarat că Simpson îl amenința cu un pistol. Poliția din California l-a urmărit pe autostradă, totul fiind transmis în direct. Postul NBC chiar a dat urmărirea în direct în timpul finalei NBA, împărțind ecranul.

VIDEO. Urmărirea lui OJ Simpson pe autostradă

Procesul lui OJ Simpson a fost unul extrem de mediatizat. După 11 luni, pe 3 octombrie 1995, fostul sportiv a fost declarat nevinovat.

Cum a fost declarat nevinovat

Momentul-cheie al procesului a fost cel în care OJ Simpson a fost pus să probeze o pereche de mănuși, găsite la locul crimei. Dar în acel moment a avut loc o scenă care i-a lăsat mască pe toți. OJ a probat mănușile în timp ce purta deja o pereche de mănuși. Așa că mănușile de la locul crimei nu i s-au potrivit, astfel că jurații nu l-au găsit vinovat.

Starul decăzut » A murit cel mai controversat nume din sportul mondial! Subiectul celui mai mare scandal din anii '90

100 de milioanede oameni ar fi urmărit simultan la TV anunțarea verdictului în procesul lui OJ Simpson

După acest caz s-a făcut în 2016 și un celebru serial TV, „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story”, apreciat de critici și de fani.

Ulterior, familiile celor două victime l-au dat în judecată, într-un proces civil. Pe 5 februarie 1997, un juriu l-a declarat vinovat pentru „deces din culpă” (n.r.- o acuzație împotriva unei persoane, care poate fi trasă la răspundere pentru un deces) și obligat să achite 33,5 milioane de dolari, bani pe care acesta a refuzat să-i plătească. În 2022, familia Goldman susținea că datoria a crescut la 96 de milioane.

A făcut totuși 9 ani de închisoare

În septembrie 2007, Simpson a fost arestat în Las Vegas. A fost acuzat de jaf armat și sechestrare de persoane, după ce a intrat într-un magazin și a furat mai multe obiecte de colecție. În decembrie 2008 a fost condamnat la 33 de ani închisoare, dar a fost eliberat condiționat în 20 iulie 2017. În mai 2023 a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer de prostată.

VIDEO. Momentul în care OJ Simpson a fost eliberat din închisoare, în iulie 2017

Citește și:

O alpinistă a doborât recordul mondial de căţărare pe frânghie prin escaladarea Turnului Eiffel: „Visul a devenit realitate”
PERFORMANȚĂ
O alpinistă a doborât recordul mondial de căţărare pe frânghie prin escaladarea Turnului Eiffel: „Visul a devenit realitate”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (13)
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE
Imparatul_e_gol_pe_YOUTUBE  •  12 Aprilie 2024, 10:32

OJ a fost un ucigas pe care negri l-au iubit si mai mult dupa ce a omorat 2 albi. Asta e greu de inteles privind lucrurile de aici, dar in SUA negrii ii detesta pe albi. La primul proces a fost gasit nevinovat pt ca negrii din juriu au refuzat sa-l condamne, si au recunoscut dupa aia ca stiau ca e vinovat !!! "rasismul" in ziua de azi este in cea mai mare parte din partea negrilor asupra tuturor celorlalte rase.

Robertutz
Robertutz  •  11 Aprilie 2024, 22:59

Un nemernic

ozzie
ozzie  •  11 Aprilie 2024, 22:55

Un exemplu de studiat la toate facultatile de jurnalism, cat de mult poate influenta media perceptia colectiva, ajungand chiar in punctul de a nega realitatea cu cinism in numele popularitatii, a simbolului caruia i se trecea cu vedera orice pentru ca este o icoana pentru prostime. "The Juice" cum il alintau americanii, a beneficiat in nod nedrept de presiunea pusa pe justitie de peste jumatate de secol de lupta impotriva rasismului, de manipularea juratilor si depersonificarea victimelor sale. Si numai pentru tot circul mediatic al arestarii sale, sechestru de persoane sau obstructionarea justitiei ar fi trebuit sa fie condamnat. Poate una ditre cele mai urate pete din istoria justitiei americane. Ca dovada ca banii dicteaza tot mai ales acolo, a doua oara lefter fiind, nu a mai contat cine este.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează