SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Olimpic după gratii » Daniel Brata condamnat la patru ani de închisoare pentru tentativă de omor

Daniel Brata (categoria 100 kg) a fost eliminat din primul tur la JO de la Londra
Daniel Brata (categoria 100 kg) a fost eliminat din primul tur la JO de la Londra

Articol de - Publicat joi, 18 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 17 octombrie 2012 20:25

Daniel Brata, care a participat la JO de la Londra, a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

Daniel Brata (27 ani) şi Valentin Radu (22 ani), judokanii trimişi în judecată pentru tentativă de omor, după ce au agresat un tînăr orădean, victima rămînînd cu sechele grave, au fost condamnaţi, ieri, de Tribunalul Bihor, la cîte patru ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă, aceasta putînd fi atacată cu apel.

Cei doi sportivi au fost obligaţi să plătească toate cheltuielile spitaliceşti ale victimei (7.488 lei), daune materiale (6.489 lei), precum şi daune morale (70.000 de euro). Avocata Claudia Ţînţaş, apărătoarea celor doi judokani, a refuzat să comenteze soluţia Tribunalului Bihor, pînă la motivarea acesteia, însă a spus că o va ataca în termenul prevăzut de lege.

Daniel Brata şi Valentin Radu, ambii componenţi ai lotului de judo al României, au fost trimişi în judecată în 25 august 2011 pentru tentativă de omor calificat. Ei au fost acuzaţi că, anul trecut, în noaptea de 12 spre 13 iunie, au fugit din cantonament şi, după ce au petrecut într-un club orădean, au agresat un orădean în faţa localului. Victima, Adrian Popa (24 ani), a ajuns la spital cu multiple fracturi în zona toracelui şi trei fracturi ale cutiei craniene, iar în urma complicaţiilor a rămas cu o infirmitate permanentă.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
spivak
spivak  •  18 Octombrie 2012, 10:57

Apropo, Adrian Năstase a luat 3 (trei) ani fără să facă rău nimănui...

spivak
spivak  •  18 Octombrie 2012, 10:56

În România, pentru tentativă de OMOR şi schilodire se dau 4 (patru) ani??? Adică tipul iese la anul din pârnaie pentru bună purtare??? Dar victima lui când iese din nenorocire?

doze
doze  •  18 Octombrie 2012, 08:27

infirmitate permanenta? 4 ani e o rusine! 10-15 ani ar fi trebuit.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează