SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

Olimpici falşi » COSR acuză fraudă la Bacalaureatul olimpicilor: sînt 108 sportivi, dar s-au înscris 900!

Rata de promovabilitate la BAC-ul olimpicilor a fost de 34,7% +2   FOTO
Rata de promovabilitate la BAC-ul olimpicilor a fost de 34,7%

Articol de - Publicat sambata, 02 iunie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 02 iunie 2012 11:02

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a demarat o anchetă prin care vor fi verificate toate dosarele elevilor înscrişi la sesiunea de la Bacău, printre aceştia aflîndu-se şi fata Doinei Melinte, fostul preşedinte ANST.

Doina Melinte îşi încheie mandatul de preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret cu un scandal imens declanşat de Bacalaureatul Olimpicilor. Examenul organizat special pentru sportivii din loturile olimpice şi naţionale, dar şi pentru cei de la alte discipline, a înregistrat o situaţie inedită.

La sesiunea organizată în această săptămînă la Bacău s-au înscris 926 de elevi, au susţinut examenul 887 de candidaţi, deşi în evidenţele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român nu există decît 108 sportivi activi aflaţi în anul terminal de liceu!

"Examen pentru loazele şmecherilor"
În faţa acestui paradox, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a solicitat ieri Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport şi Ministerului Educaţiei să demareze o anchetă în legătură cu modul în care au fost realizate înscrierile sportivilor de performanţă la bacalaureatul din acest an. Ministrul Liviu Pop a reacţionat imediat şi a emis un ordin prin care vor fi verificate toate dosarele elevilor. Surse din minister susţin că la o primă citire a actelor au fost descoperiţi 200 de " olimpici" falşi, cu dosare contrafăcute.

"Sportul românesc a ajuns să fie tîrît în tot felul de aventuri, începînd cu sălile de sport construite în pustiu, cu terenurile de sport făcute în pantă, iar acum s-a ajuns să se abuzeze de calitatea de sportiv olimpic pentru aranjarea examenului de bacalaureat pentru loazele tuturor şmecherilor", a declarat vineri Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR.

Centrele olimpice pentru juniori se află în subordinea forului olimpic român, iar în acestea activează 400 de sportivi la toate categoriile de vîrstă. "Dacă s-ar fi înscris toţi acum la Bac şi tot nu s-ar fi strîns nici măcar jumătate dintre candidaţii de pe listele de la Bacău", a declarat oficialul.

COSR mai solicită ANST şi MECTS criteriile care i-au recomandat pe fiecare sportiv în parte, dar şi persoanele implicate în selecţie. "Dacă adunăm sportivii din toate loturile naţionale şi olimpice din România, tot nu strîngem 900 de persoane", a adăugat Dobrescu.

Fata Doinei Melinte, canotoare peste noapte
Pe lista de la Bacău se află înscrisă şi fata preşedintei ANST, Doina Melinte. Daiana Dorina Melinte apare la poziţia 320 ca elevă a Liceului de arte plastice "Nicolae Tonitza" Bucureşti, iar sportul care o recomandă este canotajul.

"Fata Doinei Melinte nu a trecut niciodată pe la baza de canotaj de la Snagov şi nici pe la cea de juniori de la Orşova. Nu avem cunoştinţe ca ea să fi activat vreodată în acest sport", a declarat pentru gsp.ro un angajat al FR Canotaj.

Dorina Melinte nu a promovat Bac-ul! Pînă să vină la ANST, mama sa, Doina Melinte, a condus Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bacău, oraşul în care s-a susţinut sesiunea actuală a Bac-ului olimpicilor!

Gimnastele au picat Bac-ul!
La Bacău au dat examenul de bacalaureat şi două gimnaste aflate la lotul olimpic pregătit de Octavian Belu şi Mariana Bitang. Amelia Racea şi Diana Chelaru, eleve la Colegiul Naţional Sportiv "Cetate Deva", nu au reuşit însă să obţină note de promovare. Racea a fost respinsă cu 5,16, iar Chelaru, proaspătă campioană europeană cu echipa, cu 3,00.

"Anul acesta sînt doar 45 de olimpici care participă la olimpiade internaţionale pe diverse discipline, matematică, fizică, chimie, astronomie, şi care nu sînt sportivi. Doar atîţia s-au înscris la Bacalaureatul de la Bacău" (Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică)

34,7% este rata de promovabilitate a olimpicilor care au dat examenul de bacalaureat la Bacău

118 elevi dintre cei 929 de "olimpici" înscrişi la bacalaureatul olimpicilor practică atletismul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
manon
manon  •  02 Iunie 2012, 13:44

racea ,BLE=STEME=LE ,la adresa lui porcus....orul de ta=ta te ajung !!!

kand
kand  •  02 Iunie 2012, 13:20

si unde s-au inscris, in parc pe o banca e un caiet unde se inscrie cine vrea? credeam ca te inscrii la un centru sportiv unde esti verificat.... poate se inscriu pe facebook

hgroza
hgroza  •  02 Iunie 2012, 09:34

"lauze"? Mirela esti o loaza! Vai de capul tau si a cui te-a angajat!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează