SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Open cu multe absențe » România, fără cele mai bune judoka la București

Monica Ungureanu Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor
Monica Ungureanu Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2017 09:53

România nu poate miza pe cele mai bune judoka la Openul European de la București, dar contează pe victoria Monicăi Ungureanu.

438 de judoka din 31 de țări, de pe 4 continente, vor participa sâmbătă și duminică la Openul European de la București. Este cea mai importantă competiție de judo găzduită de România, care se va desfășura în Sala Polivalentă din Capitală.

România nu poate miza, din păcate, pe cea mai bună echipă, la feminin. Vicecampioana mondială Andreea Chițu, dar și Loredana Ohâi sau Ștefania Dobre nu pot intra pe tatami.

"Din păcate, anul 2017 este compromis pentru mine. La pregătirea din Antalia am suferit din nou o rupere de ligament, de data asta la genunchiul drept. În această lună mă voi opera, dar şi mai importantă va fi apoi recuperarea. Chiar dacă nu voi fi pe tatami, îi voi susţine pe sportivii români din tribună", a declarat Andreea Chițu, pentru site-ul Federației Române de Judo.

Marea speranță la câștigarea Openului de la București rămâne Monica Ungureanu, la categoria 48 kg. Dublă medaliată cu bronz la Europenele din 2016 și 2017, Monica are emoții în fața publicului de acasă. "De fiecare dată la București am avut parte de o susținere intensă. În aceste condiții, nu ai cum să nu dai tot ce este mai bun pe tatami", a declarat Ungureanu.

"Speranţe pentru rezultate bune avem de la Monica, la 48 kg, dar şi de la fetele din lotul olimpic de tineret care au valoare să facă rezultate bune", a declarat antrenorul coordonator al lotului, Florin Bercean.

Fosta campioană olimpică, acum vicepreședinte al FR Judo, Alina Dumitru Sămărghiţan a câștigat în trecut Openul de la București și e mândră că România păstrează tradiția unei astfel de competiții importante.

"E îmbucurător că vin atâţia sportivi foarte buni care luptă pentru punctele de la Bucureşti. În felul acesta creşte valoarea turneului şi poate în viitor vom reuşi să transformăm Open-ul într-un Grand Prix", a spus Alina.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează