SPORTURI  »  ALTELE  »  KAIAC CANOE

Panică în barcă » Canoistul Liviu Dumitrescu a fost găsit dopat! Nu va mai concura la Europene din Germania

Mihalachi va trebui să concureze alături de Carp pentru calificarea la JO
Mihalachi va trebui să concureze alături de Carp pentru calificarea la JO

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2016 00:00

Canoistul Liviu Alexandru Dumitrescu, multiplu campion mondial și european, component al canoei de dublu a fost depistat pozitiv.

Unul dintre sportivii români cu cele mai bune rezultate a picat un test doping. Este vorba despre canoistul Alexandru Dumitrescu. Un test de rutină realizat în luna aprilie a ieşit pozitiv la un hormon de creștere.

Duminică, Dumitrescu, 28 de ani, și colegul său Victor Mihalachi urmau să plece spre Campionatele Europene, ultima lor șansă pentru a prinde un bilet la Jocurile Olimpice de la Rio.

Cine sunt Dumitrescu și Mihalachi?

Alexandru și Victor sunt gemenii de aur ai sportului românesc. De la prima lor competiție împreună, la Jocurile Universitare, în 2010, au reușit să adune medalii. Apoi au venit confirmările la Campionatele Mondiale și la Europene. Au mers mereu în sus și puține au fost competițiile la care au ratat medaliile. Se înțeleg perfect în barcă și se completau excelent.

Într-un peisaj al sportului românesc tot mai sărac ei au reușit să adune patru titluri mondiale, dintre care două în proba olimpică de canoe dublu 1.000 de metri în 2010 și 2014.  În total, la CM ei au adunat șase distincții, celor de aur adăugându-li-se un argint și un bronz.

La întrecerile continentale au strâns zece medalii, dintre care trei de aur, trei de argint și patru de bronz în probele de 500 m și 1.000 m.

Probleme la Londra

Cel mai negru moment al carierei lor a venit însă la Jocurile Olimpice de la Londra, unde au pornit ca favoriți la podium, dar au încheiat cursa de canoe dublu 1.000 de metri pe penultimul loc.

Cu toate acestea nu au renunțat și în 2014 au reușit să cucerească aurul la Campionatele Mondiale, singurul  titlul mondial al României într-o probă olimpică. În 2015 avea să vină din nou un pas înapoi, Victor Mihalachi și Alex Dumitrescu nereușind să se califice la Jocurile Olimpice de la Rio, după ce au încheiat cursa de 1.000 de metri dincolo de primele șase locuri care ofereau bilete pentru JO.

Ultima lor șansă erau Campionatele Europene din Germania, unde trebuiau să se claseze pe unul dintre primele două locuri pentru a spera să lupte din nou pentru singura medalie care le lipsește din palmares, cea olimpică.

Un vis care i-a ținut împreună în barcă atâta vreme. Însă acest plan nu mai e de actualitate pentru că la Europenele de la Duisburg  Victor Mihalachi va trebui să urce în canoe alături de tânărul Leonid Carp.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează