SPORTURI  »  ALTELE  »  PATINAJ ARTISTIC

Patru români la Campionatele Mondiale de patinaj, la juniori

poza
poza

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 martie 2010 00:00

În perioada 09-13.03.2010, la Haga, se desfăşoară Campionatele Mondiale de patinaj artistic, la juniori. Pentru prima dată în istorie, România a fost reprezentată de sportivi la trei probe: individual feminin, individual masculin şi la dans.

La dans, perechea formată din Ioana Harmony Risca şi Chase Andrews Brogan a atras atenţia prin prisma faptului că prezenţa lor la o asemenea competiţie reprezintă o premieră pentru patinaj artistic din România. Cei doi sportivi sunt de origine americană, Ioana Harmony Risca fiind născută în SUA din părinţi români, iar partenerul său şi-a obţinut cetăţenia română pentru a putea concura pentru ţara noastră.

Într-un interviu acordat cotidianului Gândul, Ioana Harmony Risca a declarat: "Am ales să concurez pentru România şi datorită părinţilor mei, care m-au crescut în stil european. Am învăţat istorie europeană, literatură europeană, am fost crescută ca o româncă. Am patinat şi solo, mi-a plăcut foarte mult şi încă îmi place. Dar, din păcate, mi-am rupt ambele glezne, iar doctorii mi-au spus că nu mai pot sări pentru că oasele mele nu sunt suficient de puternice. Aşa că antrenorul mi-a recomandat să încerc şi proba de dans, pentru a deveni mai puternică din punct de vedere fizic".

Cei doi patinatori se aflau pe locul 30 după dansul impus, însă la cea de-a doua probă nu au mai putut participa din cauză că Ioana s-a accidentat la genunchi.

Zsolt Zosz, patinatorul român prezent în competiţia de la Haga, s-a clasat pe poziţia 36 la programul liber şi a ratat calificarea la programul liber.

Sabina Paquier participă astăzi la programul liber, la feminin. 

Foto: photography.ice-dance.com

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  12 Martie 2010, 13:05

Felicitari pentru articol!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close