SPORTURI  »  ALTELE  »  SPORTURI

Patzaichin idolul lui Ilie Balaci » "Nadia? Trebuie să fim realişti, Ivan este cel mai mare sportiv pe care l-a avut România!"

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 februarie 2013 12:34

Invitat la emisiunea Vorbe Grele de la Antena 3, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice, Ivan Patzaichin, a avut parte de o surpriză din partea realizatorului Victor Ciutacu.

În direct, cu complicitatea moderatorului, Ilie Balaci, fosta mare glorie a Universităţii Craiova a vorbit la superlativ despre idolul tinereţilor sale.

"Pentru mine a fost de departe cel mai mare sportiv pe care l-a avut România. Nu e prima data cînd o spun, lui i-am spus-o de foarte multe ori. Îmi amintesc de un episod cînd eu veneam de la Craiova şi el venea din Ungaria şi conducea un ARO al federaţiei, iar în spate într-o remorcă erau bărcile. Pe timpul ăla era antrenorul lotului de caiac. Cîţi antrenori, cîţi oameni, ar face ce făcea Ivan? Sînt sigur că el era singurul care o putea să o facă. Sportivii erau în altă parte şi el mergea cu ARO-ul. Ivan este un om deosebit şi un caracter deosebit. A cîştigat tot ce era posibil şi cu siguranţă dacă mai erau şi alte trofee probabil le-ar fi cîştigat şi p-alea", a spus Balaci.

Despre cum a devenit Patzaichin un idol pentru tinerii din vremea în care cîştiga medalie după medalie şi bătea orice record, "Minunea Blondă" povesteşte un episod din cantonamentul echipei naţionale: "Eu l-am cunoscut pe Ivan cînd eram un copil la echipa naţională şi ne uitam în cantonament cu toţii la tine şi nu ne venea să credem cît de uriaş erai! Sincer ţi-e şi ruşine că eu puteam să fiu umăr la umăr cu Ivan în ceea ce priveşte performanţele. N-a putut ea Nadia Comăneci să fie la umărul lui Ivan, dar eu sau altcineva! Trebuie să fim realişti... Eu nu ştiu să fi cunoscut un sportiv mai mare decît Ivan în istoria sportului nostru. Au fost o grămadă, dar nici unul ca el".

Ivan Patzaichin este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint în 1972, 1980 şi 1984. Campion mondial în 1970, 1973, 1977, 1978, 1978, 1981, 1982 şi 1982.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  09 Februarie 2013, 20:40
Postat de ticutroya pe 09 Februarie 2013, 13:36

Am un mare respect pentru Patzaichin , si eu cred ca este cel mai mare sportiv al Romaniei ! Dar Nadia , este unica , declarata cea mai mare sportiva a secolului din intreaga lume , de mai toate publicatiile din lume ... e greu de egalat !

Nadia este in primele 10 personalitati sportive , dar nu a fost aleasa niciodata sportiva secolului ! Iar daca nu emigra in SUA nu era in astia 10 ....nu vreau sa mai continui...

kpaxcmdr
kpaxcmdr  •  09 Februarie 2013, 19:01
Postat de ticutroya pe 09 Februarie 2013, 13:36

Am un mare respect pentru Patzaichin , si eu cred ca este cel mai mare sportiv al Romaniei ! Dar Nadia , este unica , declarata cea mai mare sportiva a secolului din intreaga lume , de mai toate publicatiile din lume ... e greu de egalat !

Nadia,a fost mare,dar culmea este ca EA NU ESTE nici macar cea mai medaliata GIMNASTA din ROMANIA!Iar intre ea si I.P. este distanta ca de la cer la pamint.

robertino2
robertino2  •  09 Februarie 2013, 15:20

Era la Olimpiada. Incep calificarile, dupa cativa metri lui Patzaichin i se rupe pagaia. Ca sa ajungi la recalificari, trebuia sa termini cursa. A vaslit cu un ciot de pagaie si a ajuns la final cand aproape plecasera oficialii. A castigat recalificarile, apoi a devenit campion olimpic. Asta e Patzaichin!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează