SPORTURI  »  ALTELE  »  SPECIAL

PD-L ia şi Constanţa » Sorin Buşu îi succede Elenei Frîncu la conducerea DJST Constanţa

Elena Frîncu şi Sorin Buşu. +2   FOTO
Elena Frîncu şi Sorin Buşu.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 martie 2012 00:00 / Actualizat marti, 13 martie 2012 21:14

Dus de mînă la ANST de senatorul Maria Stavrositu, Sorin Buşu îi succede Elenei Frîncu în fruntea DJST Constanţa.

Cel mai performant manager sportiv din ultimele două decenii, Elena Frîncu, s-a despărţit ieri oficial de şefia DJST Constanţa, ieşind la pensie. Fosta vicecampioană mondială de handbal a prezidat o ultimă şedinţă în această funcţie, una simbolică. Întîlnirea a fost dominată însă de atmosfera tensionată cauzată de numele celui care va prelua funcţia, membrii din echipa Elenei Frîncu fiind nemulţumiţi că noul şef va fi desemnat pe linie politică. "Nu plîng că plec sau că am îmbătrînit, ci pentru că simt o instabilitate în spiritul de echipă de la DJST. Nu am puterea să numesc sau să aleg, dar aş fi vrut să promoveze unul din interior", a spus cu lacrimi în ochi Frîncu. Semnele de întrebare în privinţa succesorului în funcţie s-au risipit după cîteva ore de luptă dură între trei fracţiuni din PD-L.

Trei pe-un loc
Cîştig de cauză a avut Sorin Buşu, care a ocupat pînă ieri funcţia de director adjunct. Membru al PD-L Constanţa, Buşu este economist de profesie şi a sosit în cadrul instituţiei în urmă cu un an, cînd a cîştigat concursul pentru ocuparea postului de Şef Servicii Achiziţii Publice, Investiţii şi Patrimoniu. Noul director executiv a primit un sprijin puternic din partea deputatei PD-L de Constanţa Maria Stavrositu, alături de care i-a făcut luni o vizită preşedintelui ANST Doina Melinte. Discuţia de la Bucureşti, care a avut loc imediat după festivitatea de premiere a Elenei Frîncu, a fost decisivă. Propunerea oficială a PD-L Constanţa, care-l viza pe Florian Constantin, fost rugbyst la "naţională", a fost respinsă. Doina Melinte a cedat şi în privinţa propriei alegeri, Isabela Stan, directorul regional al ANST pe Regiunea de Sud-Est.

Fotbalist la juniori!
Emoţionat, dar preocupat mai degrabă de telefon decît de discuţiile din timpul şedinţei, noul director executiv s-a prezentat timid: "Am 29 de ani, sînt economist, am lucrat patru ani într-o bancă, iar în urmă cu un an am cîştigat postul de şef la Achiziţii. După plecarea lui Iulian Gurzu la Bucureşti, am fost promovat ca director adjunct. Nu am fost recomandat pe linie de partid, pentru că sînt un simplu membru al PD-L de aproape patru ani. Pe mine m-a crescut Elena Frîncu, nu partidul. Sînt pregătit pentru această funcţie". Întrebat ce legături are cu sportul, Buşu a stîrnit zîmbetele asistenţei: "Am jucat fotbal la juniori!". După-amiază, noul şef al DJST Constanţa şi-a preluat funcţia de la Elena Frîncu. Numirea sa a agitat însă apele în privinţa patrimoniului, care include Sala Sporturilor, Hotel Sport, dar mai ales două baze de tineret, la Eforie Sud şi 2 Mai, care sînt vizate pentru privatizare.

"Este greşit să spun dacă meriţi sau nu meriţi. Este decizia celor ce ne plătesc" (Elena Frîncu către Sorin Buşu)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  14 Martie 2012, 12:17

portocalii sau rosii sau ce culoare preferati voi, toti sunt la fel. Asa ca zboara astia de la putere si ii inlocuiesc alti nesatui

bridges
bridges  •  14 Martie 2012, 11:01
Postat de terminatorul2 pe 14 Martie 2012, 02:44

Care val ? PP-DD ?

in niciun caz aia...

steaua.libera
steaua.libera  •  14 Martie 2012, 04:08

Slava Domnului ca portocaliii nu mai au mult!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează