SPORTURI  »  ALTELE  »  MOTOGP/ ETAPA A 4-A / MARELE PREMIU AL SPANIEI

Pedrosa, învingător la Jerez » Primul podium pentru Lorenzo la Ducati » Mari probleme pentru Rossi!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 07 mai 2017 16:32

Dani Pedrosa a câștigat etapa a IV-a de MotoGP, Marele Premiu al Spaniei, pe circuitul de la Jerez.

Spaniolul a plecat din pole-position și a făcut o cursă solidă și spectaculoasă. Colegul său de echipă, Marc Marquez, s-a clasat pe doi, iar Jorge Lorenzo, de la Ducati, pe 3.

Premieră pentru Lorenzo la Ducati

Dacă învingătorul n-a fost pus aproape niciun moment la îndoială, "Micul Samurai" punând constant peste o secundă între el și Marquez, principalul urmăritor, Lorenzo a avut de luptat pentru a încheia pe podium. A fost cea mai bună cursă făcută de spaniol de când a semnat cu Ducati. Colegul lui de echipă, Andrea Dovizioso, a încheiat pe 5.

Etapă bună pentru debutanți

Johann Zarco și Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3), debutanți la clasa regină, au făcut o cursă excelentă. Zarco a surprins chiar cu îndrăzneala sa, l-a depășit rapid pe Iannone (Suzuki) și a pus presiune pe Marquez la începutul cursei, fiind o bună parte din timp în coasta "Jokerului" și dând impresia uneori că ar putea fi mai puternic. Francezul a luptat apoi cu Lorenzo, venit puternic din spate, după ce trecuse de Vinales și Rossi.

Folger s-a clasat pe 8, după o depășire spectaculoasă la Rossi în virajul Lorenzo, cu 6 tururi înainte de final.

N-a fost o etapă cu prea multe lucruri bune de subliniat pentru piloții Yamaha. Maverick Vinales s-a clasat pe 6, iar Valentino Rossi pe 10. Italianul a avut mari probleme de ordin tehnic, iar cu 12 tururi înainte de final a început să piardă gradat teren, ajungând de pe locul 6 pe 10.

Au fost și emoții pentru Vinales, care a fost la un pas să cadă după o problemă cu Iannone. Tensiunea și-a pus amprenta, Jack Miller (ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS) și Alvaro Bautista (TEAM ASPAR MOTOGP) au căzut, iar Miller l-a împins pe argentinian. Cei doi au discutat și s-au împăcat la boxe, cu australianul cerându-i scuze lui Bautista.

"A fost o confuzie, mulți piloți frânau târziu, la fel și eu. Eu am frânat puternic, Alvaro a încercat atunci să mă depășească, am pierdut roata față și am căzut. Ne-am împins puțin, dar totul s-a terminat OK. Le cer scuze lui Alvaro și echipei mele" Jack Miller

A fost o etapă dezastruoasă și pentru Cal Crutchlow (LCR HONDA MOTOGP), Pol Espargaro (RED BULL KTM MOTOGP), Tito Rabat (ESTRELLA GALICIA 0,0 MARC VDS) și Andrea Iannone (TEAM SUZUKI ECSTAR)  care au căzut, neputând încheia cursa.

CLASAMENT ETAPA A IV-A, jerez

clasament jerez

Astfel, după 4 etape, Valentino Rossi rămâne lider la general, cu 62 de puncte, urmat de colegul de echipă, Maverick Vinales, cu 60 de puncte, iar pe 3 e campionul mondial en-titre, Marc Marquez, cu 58 de puncte.

"A fost o cursă foarte dură, era greu să-ți păstrezi calmul. Voiam să forțez, dar pista nu era în cele mai bune condiții, nu e una favorabilă. Nu am pilotat foarte comod, a trebuie să fiu foarte concentrate pe viraje. Pe la jumătatea cursei, Marquez a pus presiune mare asupra mea, a fost foarte rapid și a trebuit să forțez și eu. Sunt fericit, e fantastic să câștig aici. Dedic victoria familiei mele, echipei, fanilor și prietenilor" Dani Pedrosa, Honda Repsol

"Sincer să fiu, am forțat pentru a câștiga, am încercat să atac, dar Dani a fost mai bun. Știam că e mai stăpân pe el pe acest circuit care pentru mine e foarte dificil. El menajează mai bine pneurile. Cu 3 tururi înainte de final am avut o sperietură, era să cad, așa că mi-am zis că e OK locul doi aici. Mi-a venit în minte eșecul din Argentina și am zis că pentru lupta la titlu e bun locul doi. M-am apropiat la 4 puncte de liderul Rossi așa că sunt fericit. Jerez e mereu un circuit dificil pentru mine, am suferit mereu aici" Marc Marquez, Repsol Honda

"Pentru mine, acest loc 3 e ca o victorie. Ducati are o moticicletă dificilă, dar specială. Mă simt însă din ce în ce mai bine pilotând-o. Nu mă așteptam să termin pe podium, sincer să fiu, mă gândeam să termin în primele 6, dar ritmul a fost lent, am putut să depășessc rând pe rând. Am suferit mult pentru a termina pe podium, am forțat și sunt fericit" Jorge Lorenzo, Ducati

CLASAMENT GENERAL

clasament general

Următoarea etapă, a V-a, e programată pe 21 mai, în Franța, la Le Mans.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
fangigi
fangigi  •  07 Mai 2017, 17:59

Nu mai pot cu *** *** vopsita! Sper ca oricine altul sa devina campion mondial!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează