SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER 2016

Pentru prima oară după 36 de ani! Un jucător surpriză a împlinit o performanță incredibilă la CM de snooker

Anthony McGill, foto: Guliver/gettyimages +1   FOTO
Anthony McGill, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 aprilie 2016 17:22

Ambii finaliști de anul trecut de la Campionatul Mondial de snooker, Shaun Murphy și Stuart Bingham, au pierdut în primul tur în ediția din acest an.

După o primă sesiune în care a fost condus cu 4-6, Anthony McGill, unul dintre cei mai talentați tineri din circuit, a reușit să răstoarne scorul, să câștige patru frameuri consecutive și să închidă meciul la 10-8.

E abia a doua oară în istoria CM când ambii finaliști sunt eliminați în primul meci la Sheffield, ultima ocazie fiind în 1980, când Terry Griffiths și Dennis Taylor au fost trimiși acasă în turul secund, după ce nu au jucat în primul tur.

Scoțianul McGill are 25 de ani, construiește cu foarte multă răbdare punctele și îl va întâlni mai departe pe chinezul Marco Fu, cel care a trecut ușor, 10-2, de Peter Ebdon.

[Celelalte rezultate şi toate meciurile de la Crucible! Azi joacă şi Ronnie O'Sullivan]

"Sunt dezamăgit, dar faptul că o să am un copil mi-a schimbat felul în care văd lucrurile. La urma urmei, e doar un joc de snooker. M-am pregătit excelent, jocul meu era la un nivel foarte bun, mai bun decât în anii trecuți, dar asta este", a explicat Shaun Murphy la final.

McGill este la a doua mare surpriză la Crucible, după ce anul trecut a ajuns în sferturi trecând de Mark Selby, campionul mondial en-titre.

"Anul trecut nu aveam niciun fel de ambiție, voiam doar să mă simt bine. Când te uiți în jur, te gândești că ești în locul pe care probabil a pășit Ronnie O'Sullivan sau poate Stephen Hendry. E o onoare și un privilegiu pentru mine să joc aici".

119puncte a făcut McGill în cel mai mare break al meciului cu Murphy

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
739726022812358
Mihail Negulescu  •  17 Aprilie 2016, 18:04

Am văzut aseară, unul din cele mai frumoase și palpitante meciuri de snooker, de când Eurosport a început să transmită în România, acest minunat sport. Am văzut un mare învingător, ALISTER CARTER, care după ce a învins de două ori CANCERUL, aseară, când citeam pe fața lui epuizarea fizică și nervoasă, a reușit să-l învingă după 19 jocuri EPUIZANTE, pe campionul mondial, Stuart Bingham. Un exemplu de dăruire și dragoste pentru sport. Mă gândeam după meci la fotbaliștii noștri care se tăvălesc prin careuri, cerșind un penalty. Așa este că ți se pardin altă lume? Să amintesc că A. Carter, are și un brevet de CĂPITAN pentru liniile aeriene de transport și se și antrenează pentru aceasta. TOATĂ STIMA!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează