SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Performanță cu repetiție pentru Bianca Pascu! Românca s-a clasat pe podium la Grand Prix-ul de la Seul

Bianca Pascu bucuroasă după rezultatul bun de la Seul FOTO fie.org
Bianca Pascu bucuroasă după rezultatul bun de la Seul FOTO fie.org

Articol de - Publicat duminica, 01 aprilie 2018 19:07

Bianca Pascu s-a clasat azi pe poziția a treia la Grand Prix-ul de la Seul, după ce luna trecută câștigase etapa de Cupă Mondială de la Atena.

Bianca Pascu traversează una dintre cele mai inspirate perioade ale carierei sale. Sabrera în vârstă de 29 de ani a prins încredere și acest lucru se poate observa în acțiunile sale de pe planșă.

Azi, la Grand Prix-ul de la Seul, a urcat din nou pe podium, de data aceasta pe poziția a treia.

Pentru a ajunge acolo, ea a trecut în primul tur de Maria Belen Perez Maurice (Argentina) cu 10-5, în turul al doilea de Despina Georgiadou (Grecia) cu 15-8, în optimi de finală de Martina Criscio (Italia) cu 15-13, iar în sferturi de finală de Shao Yaqi (China) cu 15-14.

Pentru un loc în finală, Bianca Pascu s-a confruntat cu Olga Harlan, liderul mondial, dar și cea pe care o învinsese în "sferturi" la Atena. A fost un duel strâns, cu tușe spectaculoase și multă tensiune. Românca a condus cu 8-4, dar ucraineanca în vârstă de 27 de ani a reușit să revină și să egaleze.

La 12-12, Pascu a primit îngrijiri medicale din cauza unei răni deschise la unul dintre degetele mâini stângi. S-a ajuns la 14-14, dar Harlan a fost cea care a punctat decisiv și care a mers în ultimul act, pe care avea să-l câștige cu 15-7 în fața unguroaicei Anna Marton.

Este pentru a patra oară când Bianca Pascu urcă pe podium în circuitul Cupei Mondiale, după isprăvile de la Atena 2018, când a fost prima, și cele de la Orleans 2017 și Moscova 2017, când a cucerit bronzul. 

Următoarea etapă de Cupă Mondială va avea loc la Moscova, în perioada 11-13 mai. Rezultatele din acest sezon au dus-o pe Bianca până pe poziția a patra în clasamentul mondial. Ea este scrimera din România cel mai bine poziționată în ierarhiile mondiale, fie că e masculin sau feminin, indiferent de armă.

Rezultatele Biancăi Pascu în acest sezon

Orleans Cupă Mondială: loc 3
Sint-Niklaas Cupă Mondială: loc 17
Cancun Grand Prix: loc 9
Baltimore Cupă Mondială: loc 12
Atena Cupă Mondială 1
Seul Grand Prix 3

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close