SPORTURI  »  ALTELE  »  NATURALIZĂRI

Performanțe cu străini » FR de Lupte vrea să naturalizeze sportivi din Ucraina și Rusia: ”Au șanse de medalii”

Ucraineanul Evgheni Orlov a reprezentat Ucraina la Jocurile Olimpice de la Londra 2012
Ucraineanul Evgheni Orlov a reprezentat Ucraina la Jocurile Olimpice de la Londra 2012

Articol de - Publicat marti, 29 decembrie 2015 00:00

România poate de acum naturaliza sportivi de alte naționalități care să concureze sub ”tricolor” la marile competiții internaționale. FR de Lupte e prima care recurge la această măsură.

Președintele Klaus Iohannis a semnat pe 15 decembrie decretul privind promulgarea legii potrivit căreia persoanelor fără cetățenie sau străine care contribuie la promovarea României prin performanțe sportive li se poate acorda cetățenia română la cerere.

Vrea să naturalizeze trei ucraineni și un rus

Președintele Federației Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, e la curent cu legea promulgată de președinte. "Această ordonanță este inițiată de noi, de președinții de federații, și de COSR", a declarat oficialul de la lupte.

De altfel, federația de lupte are deja dosarele pregătite pentru naturalizarea a nu mai puțin de patru sportivi străini. Dacă aceștia vor primi actele în timp util, atunci ar putea reprezenta România chiar la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

''Noi acum sîntem avansați pentru naturalizarea unor sportivi. Avem un rus la lupte libere, Albert Saritov, un ucrainean la greco-romane, Evgheni Orlov, și două ucrainence la lupte feminin, Katerina Sassa și Katerina Jidacevska. Toți patru sînt deja în România, se antrenează cu loturile noastre naționale și avem și dezlegările din partea federațiilor din Rusia și Ucraina. Cu excepția lui Orlov, unde nu avem fizic dezlegarea, dar este doar o formalitate, fiindcă avem deja acordul federației ucrainene'', a spus Pîrcălabu.

"Practic, în martie putem conta pe ei la Europene și în aprilie la turneele de calificare la JO'', a menționat Pîrcălabu.

"Au șanse de medalii!"

Rusul Albert Saritov (30 de ani) e medaliat cu bronz pentru Rusia la Mondialele din 2011, la 84 de kg, în timp ce ucraineanul Evgheni Orlov (26 de ani) este dublu medaliat la CE: bronz în 2012 și argint în 2013.

Katerina Sassa are 24 de ani și a concurat la 75 de kilograme, în timp ce compatrioata sa, Katerin Jidacevska, are 22 de ani și e la categoria 58 kilograme. "Ei chiar ne pot aduce medalii la Jocurile Olimpice de la Rio", a declarat Pîrcălabu.

"Acum urmează rezolvarea rezidenței și apoi pasul un pic mai greu, cu depunerea jurămîntului și pașaportul românesc''
Răzvan Pîrcălabu, președinte FRL

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
sakamoto
sakamoto  •  29 Decembrie 2015, 11:08

Arbitri de fotbal si rugbi onesti, ar trebui urgent naturalizati...LPF trimisa in corpore, in Patagonia!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează