SPORTURI  »  ALTELE  »  SĂRITURI CU SCHIURILE

Plutire spre aur » Robert Kranjec a cucerit titlul mondial la zbor cu schiurile

Robert Kranjec a realizat cea mai importantă performanţă a carierei.
Robert Kranjec a realizat cea mai importantă performanţă a carierei.

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 februarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 26 februarie 2012 10:28

Slovenul Robert Kranjec (30 de ani) a realizat, ieri, cea mai importantă performanţă a carierei, după ce a cucerit titlul mondial.

Primă zi la Vikersund natura a fost potrivinică. Zborurile au fost amînate din cauza condiţiilor meteo potrivnice, însă, ieri, cei mai buni săritori cu schiurile au oferit un advevărat spectacol. Iar ca tabloul să fie complet, din program nu au lipsit vîntul puternic, care le-a pus probleme, căzăturile periculoase, dar şi plutiri mpresionante.

Amînată o jumătate de oră din cauza vîntului care sufla în voie şi dezordonat în ciuda celor 27.000 de spectatori, prima manşă a concursului a fost plină de dramatism. Rînd pe rînd, cu schiurile fixate pe picioare, sportivii şi-au luat zborul în încercarea de a ajunge cît mai departe. Cel mai aproape a fost Andres Fannemel. Reprezentatului gazdelor i-au lipsit doar 2 metri pentru a stabili un nou record mondial, oprindu-se la 244,5 m. În ciuda lungimii extraordinare, Fannemel nu a încheiat pe podium prima manşă, stilul şi experienţa mai mare ajutîndu-i pe Velta (217,5 m), Koch (218 m) şi Kranjec (217,5 m) să urce pe cele trei poziţii ale podiumului.

Aproape de record

Partea a doua a competiţiei a continuat în notă spectaculoasă, cu răsturnări de clasament importante. Liderul mondial la zbor, japonezul Daiki Ito a ajuns în top 5 graţie unui sărituri de 219 m, iar Gregor Schlierenzauer, cîştigătorul Turneului celor Patru Trambuline, de-abia a intrat între cei mai buni 20 de sportivi, încheind pe locul 18. Lupta cea mare s-a dat între cei trei care se aflau la conducere la finalul primei runde. Primul care şi-a luat zborul a fost Robert Kranjec. Aflat într-o formă foarte bună, slovenul nu a dezamăgit şi a ajuns la 244 m. În culmea fericirii, a urmărit cu emoţie evoluţia lui Martin Koch. Care a fost aproape, însă aterizarea ratată după cei 243 m l-a coborît o treaptă şi a curmat speranţele la aur. Petrecerea slovenului nu a fost stricată nici de Rune Velta. Nici sprijinul publicului, nici cele 20.000 de steaguri, nici trambulina de acasă nu l-au ajutat pe norvegian să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, oprindu-se la 234,5 m şi pe treapta a doua a podiumului.

Astăzi, de la ora 15:00, pe trambulina de Vikersund, săritorii cu schiurile vor zbura într-o nouă provocare, în finala pe echipe. Într-o nouă încercare de a ajunge cît mai departe.

CLASAMENT
1.Robert Kranjec SLO 217,5 m 244 m 408.7 p
2.Rune Velta NOR 217,5 m 234,5 m 405.7 p
3.Martin Koch AUT 218 m 243 m 386.2 p

246,5 m este recordul mondial la zbor cu schiurile, record deţinut de Johan Remen Evensen (Nor)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
mihaelasimion
mihaelasimion  •  26 Februarie 2012, 13:56
Postat de ienasoiu pe 26 Februarie 2012, 01:06

Nu este vorba despre un titlu mondial Simona şi mai ales nu este vorba de sărituri cu schiurile ci de zbor cu schiurile. Campionatele mondiale vor începe în curând, dar te las pe tine să ne spui când şi unde. Mai documentează-te un pic. Baftă în continuare şi atenţie la termeni şi evenimente...

1.Multumesc ca m-ai botezat, dar nu ma cheama Simona :) 2.E vorba despre titlul mondial, in acest week-end, la Vikersund se desfasoara CM de zbor cu schiurile 3.A fost o problema de editare la site, de aceea a aparut sarituri cu schiurile in loc de zbor cu schiurile. Oricum, si zborul cu schiurile tot in categoria sariturilor intra. Multumesc!

bumix
bumix  •  26 Februarie 2012, 09:43

LA ZBOR NU LA SARITURI E CU TOTUL ALCEVA DAR PT. ZIARISTI VOSTRII E PREA GREU

raul4steaua
raul4steaua  •  26 Februarie 2012, 09:01

Felicitari lui Robert, era in forma de vreo 2-3 saptamani, cel putin la zbor cu schiurile a evoluat senzational in ultima vreme.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează