SPORTURI  »  ALTELE  »  MARATON BUCUREȘTI

Podium 100% kenyan » Cum s-au descurcat românii în Maratonul Bucureştiului

FOTO: www.facebook.com/BucharestMarathon
FOTO: www.facebook.com/BucharestMarathon

Articol de GSP - Publicat duminica, 09 octombrie 2016 16:22

Ediţia din 2016 a Maratonului din Bucureşti a fost câştigată de atletul kenyan James Barmasi Kiptum, care a terminat cursa în 2 ore, 15 minute şi 5 secunde. Pe poziţia a doua şi a treia au sosit conaţionalii săi, Edwin Kilplagat Kitum şi Patrick Kiprono Kimeli.  

În cursa dedicată fetelor, Zeritu Bergashaw Wakjira şi-a apărat titlul câştigat anul trecut. Aceasta a terminat în 2 ore, 40 de minute şi 33 de secunde, fiind urmată de Sally Jemutai Kimaiyo şi Fatuma Usen Tayr.

Românca Ana Veronica Rodean a terminat cursa în poziţia a patra. Cel mai bine clasat sportiv în proba masculină a fost Sorin Mineran, care a sosit al cincilea, la aproape 14 minute în spatele câştigătorului.

Premiile de anul acesta au fost, atât în cazul fetelor, cât şi cel al băieţilor, de:
Locul I: 2500 euro
Locul II: 1500 euro
Locul III: 800 euro

La evenimentul de astăzi au participat peste 14.000 de oameni din peste 60 de ţări.

(Adrian Jitea)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează