SPORTURI  »  ALTELE  »  POLO

Performanță colosală a României la Cupa Mondială de polo: am învins campioana olimpică și luptăm pentru locul 5!

Naționala României de polo masculin va lupta pentru locul 5 la Cupa Mondială din SUA // foto: Guliver/gettyimages
Naționala României de polo masculin va lupta pentru locul 5 la Cupa Mondială din SUA // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 14:46 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 15:11

Echipa națională de polo masculin a României a produs o surpriză colosală la Cupa Mondială din SUA, învingând reprezentativa Serbiei, campioana olimpică din 2021, cu 17-14. În continuare, românii vor înfrunta Grecia în meciul pentru locul 5.

Zdrobită de Italia în sferturile de finală ale tabloului principal, 2-20, România a înfruntat-o noaptea trecută pe Serbia, învinsă la rândul ei în faza sferturilor, 9-10 cu SUA.

Deși bookmakerii i-au acordat o șansă infimă la victorie, cotă 23.00, România a răsturnat calculele hârtiei și a câștigat la 3 goluri, 17-14.

Performanță colosală a României la Cupa Mondială de polo: am învins Serbia și luptăm cu Grecia pentru locul 5

Tudor Fulea, cu 5 reușite, a fost cel mai bun marcator al nostru. Au mai punctat Vlad Georgescu (4), Andrei Neamțu (3), Andrei Prioteasa (2), Levente Vancsik (2) și Francesco Iudean (1).

Vlad Georgescu a fost desemnat omul meciului.

În continuare, România o va înfrunta pe Grecia în meciul pentru locul 5. Elenii au trecut în precedenta partidă de Germania, 19-6. Meciul va avea loc în această noapte, la ora 01:00. Partidele de la Cupa Mondială de polo masculin nu sunt televizate în România.

Revenind la tabloul principal, finala mare va fi disputată de Spania și Italia, iar finala pentru locul 3 de Ungaria și SUA.

România nu mai participase la un turneu final de Cupă Mondială de 13 ani, din 2010. Rezultatul de atunci a fost locul 5, cea mai bună clasare a românilor la astfel de competiții.

Mai multe știri din sporturi: 

Accidentul fatal de sâmbătă le-a dat fiori piloților din Formula 1: „În curând ne vom juca din nou cu focul”

România domină Europa la sportul inventat de Ungaria și promovat de Ronaldinho! Ce este teqballul și cine sunt jucătorii care au adus 3 medalii la Jocurile Europene

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
fotbalminim00
fotbalminim00  •  03 Iulie 2023, 14:19
Postat de xipen pe 03 Iulie 2023, 11:01

Noi ne rezumam la Fotbal. Sic!!!!

vad cum ne rezumam:)))ungurii vand jucator cu 70m iar noi nu ii dam nici cu 7m:))

xipen
xipen  •  03 Iulie 2023, 11:09

Aici la GSP, redactorii isi dau peste degete ca sa scrie primii, articole de mare valoare jurnalistica, despre fotbalul romanesc, despre bravul fotbal romanesc actual. Si redactorul care a scris acest articol n-a scris nimic depre evolutia scorului, scorul inregistrat pe reprize etc. Cred ca se grabeste si el catre fotbal. Asa fotbal, asa gazetarie. Cu regret.

xipen
xipen  •  03 Iulie 2023, 11:03
Postat de rocky3 pe 02 Iulie 2023, 17:40

E un rezultat mincinos, sârbii nu mai erau interesați daca termină pe 5 sau pe 7. Au jucat ca să bifeze prezența. Adevarata noastră valoare s-a văzut cu Italia!

Mai Rocky, atunci cand ne zvanta cu bataia, Italia, suntem prostii satului. Atunci cand invingem campioana olimpica, este rezultat mincinos. Ai dovezi ca Serbia a facut doar act de prezenta? Ai fost la meci?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează