SPORTURI  »  ALTELE  »  BILIARD

Premieră

Articol de - Publicat joi, 13 martie 2008 00:00

King's Club din Bucureşti organizează în perioada 15-16 martie o etapă de Best of the East, unul dintre cele mai tari turnee europene de biliard "bila 9"

România încearcă să intre în circuitul european al biliardului de ţinută. În ultimii ani acest sport a explodat în rîndul jucătorilor amatori, cluburile fiind pline. Şi totuşi, la nivel profesionist, biliardul seamănă cu sporturile extreme. Federaţia nu mai există, jucătorii ajung foarte greu la concursuri internaţionale, fiind nevoiţi să suporte toate cheltuielile.

La iniţiativa patronilor de la King's Club, în urma tratativelor cu Federaţia europeană de biliard (EPBF), respectivul club va organiza în perioada 15-16 martie o etapă din Dynamic Best of the East 2008, ajuns la a 11-a ediţie, unde şi-au anunţat prezenţa 128 de sportivi din 15 tări. Polonia, una dintre cele mai tari echipe, va aduce 14 jucători, dintre care 5 se află în Top 50 european. Şi-a anunţat prezenţa la concurs şi ungurul Sandor Toth, campion continental în 2005. România va fi reprezentată de mai mulţi sportivi, printre care jucătorul de origine armeană, Bapken Melkonian, cîştigător al Best of the East 2006 din Ucraina, Ovidiu Cristea, fost campion al României şi Cosmin Creţu, numărul 115 european.

Cum se joacă "Bila 9"
La concursul Dynamic Best of the East, un fel de Cupa UEFA dacă facem o analogie cu fotbalul, se joacă "Bila 9". Pe scurt: bilele sînt aşezate în romb (foto), cu bila numarul 1 în faţă (cea galbenă) şi bila 9 (galben-alb) în mijloc; la lovitura de spargere, jucătorul trebuie să lovească prima dată bila 1; bilele trebuiesc introduse în coşuri în ordine crescătoare; sînt admise şi combinaţiile, cîştigătorul jocului fiind cel care reuşeşte să trimită în coş bila 9; se poate cîştiga şi dacă forţezi adversarul să comită trei greşeli (bila albă intră în coş, bila albă nu loveşte bila ţintă, bila albă sare de pe masă) consecutive.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
 •  15 Martie 2008, 17:51

ai prevazut prost ...... sunt cam varza aia din london

 •  13 Martie 2008, 09:04

prevad ca jucatorii trimisi d londonclub vor face spectacol. Sunt acolo niste jucatori exceptionali. fortza london!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează