SPORTURI  »  ALTELE  »  SCRIMĂ

Președinte cu lauri » Laura Badea Cârlescu a fost aleasă în cea mai înaltă funcție la FR de Scrimă

Laura Badea are în palmares trei medalii olimpice și nouă mondiale // FOTO Agerpres
Laura Badea are în palmares trei medalii olimpice și nouă mondiale // FOTO Agerpres

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2017 00:00

Laura Badea Cârlescu, medaliată cu aur în 1996 la floretă, a fost aleasă ieri în cea mai înaltă funcție la Federația Română de Scrimă.

Singura federație care s-a întors cu aur de la Jocurile Olimpice de la Rio și-a ales ieri noul președinte. Postul rămăsese vacant, după ce Mihai Covaliu a devenit șeful Comitetul Olimpic și Sportiv Român în luna noiembrie.

Laura Badea Cârlescu și Marius Florea au purtat duelul pentru a conduce scrima românească pentru următorii patru ani, iar învingătoare a ieșit campioana olimpică și mondială. Ea a primit 32 de voturi, în timp ce contracandidatul său 18.

"Sincer, nu am avut emoții, până azi, când a trebuit să vorbesc în fața tuturor structurilor oficiale, a colegilor și foștilor antrenori. A fost o victorie frumoasă într-o luptă corectă", a spus Laura Badea Cârlescu.

În ultimii 12 ani, fosta floretistă în vârstă de 46 de ani  a lucrat la Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Tot în cadrul Adunării Generale de ieri au fost alese în Comitetul Executiv al FR Scrimă campioanele Olimpice de la Rio, Ana Maria Brânză și Loredana Dinu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează