SPORTURI  »  ALTELE  »  ALEGERI

Presiuni, politică şi ambiţii » Marţi este ultima zi de depunere a candidaturilor la şefia COSR

Articol de - Publicat luni, 28 aprilie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 aprilie 2014 23:28

Pînă acum, Alin Petrache e singurul înscris în cursă. Octavian Belu şi Elisabeta Lipă se pregătesc să intre în luptă cu preşedintele FR Rugby pentru funcţia de preşedinte al forului olimpic român.

Lumea sportului e în fierbere. Se dau telefoane, au loc întîlniri secrete, se răsfoiesc documente şi se fac şi refac calcule. Alin Petrache este singurul care şi-a depus candidatura pentru şefia COSR, dar nimeni nu crede că lucrurile vor rămîne aşa în următoarele 24 de ore. Marţi, 29 aprilie, expiră termenul de depunere a dosarelor şi sînt aşteptate să fie înregistrate încă două. Cel al Elisabetei Lipă şi cel al lui Octavian Belu.

Pe cine preferă actualul preşedinte Octavian Morariu nu e nici un secret, lăudîndu-i calităţile de manager ale lui Alin Petrache chiar în ziua în care şi-a anunţat demisia din funcţie. Totul a fost gîndit şi făcut pentru a-i netezi calea şefului FR Rugby. Pînă şi momentul demisiei a fost unul calculat, jumătate din perioada de depunere a candidaturilor fiind vacanţă.

Şi condiţiile ce trebuie întrunite de către pretendenţi sînt mai puţin restrictive, cuvîntul olimpism lipsind cu desăvîrşire. Candidatul trebuie să fie cetăţean român, să aibă studii superioare, să fie o personalitate marcantă în plan naţional şi internaţional, să aibă un profil moral necontestat, să aibă experienţă managerială, să cunoască două limbi străine, să fi fost practicant sau antrenor al sportului de performanţă cu rezultate pe plan internaţional.

"Nimic din toate acestea nu au legătură cu olimpismul. Poate candida şi un karatist, şi un jucător de oină sau de şah, discipline ce nu fac parte din programul olimpic şi care nu au avut nici mari rezultate pe plan internaţional", a comentat o fostă campioană olimpică.

Frămîntările multor membri COSR nu se opresc însă aici. "Şi-au făcut apariţia presiunile politice, ceea ce nu este în regulă", a declarat o altă personalitate sportivă, care doreşte să-şi păstreze anonimatul.

"L-am auzit pe secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, cînd i-a transmis Marianei Bitang că Petrache este dorit de politic pentru că este tînăr", a adăugat sursa. Mesaje cu acelaşi conţinut a primit şi Elisabeta Lipă, un alt posibil contracandidat al lui Petrache.

"Ministrul Gabriel Oprea i-a transmis comandantului CS Dinamo că nu o sfătuieşte să candideze. Mai mult, săptămîna trecută, Lipă a primit o vizită de la ofiţerii de la «doi şi-un sfert»", a declarat o apropiată a multiplei campioane olimpice la canotaj.

Alegerile sînt programate pe 29 mai. Candidaţii au la dispoziţie o lună în care sa-şi facă campanie. Aceştia trebuie să facă lobby pe lîngă 123 de membri, printre care se află şi o parte din angajaţii COSR. Nu toţi votanţii sînt şi egali.

Reprezentanţii celor mai importante 17 federaţii naţionale, printre care se află şi cea de patinaj sau schi, au dreptul la 4 voturi, alţi 16, printre care şi cei de la badminton, golf ori yahnting, au trei voturi.

"Trebuie să-i atragi de partea ta pe cei cu voturi puternice. Nu e suficient să convingi jumătate plus unu din membrii COSR pentru că e posibil ca voturile acestora să nu-ţi asigure necesarul pentru a fi ales", a explicat un angajat al COSR.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
lapusneanu_gigica
lapusneanu_gigica  •  29 Aprilie 2014, 11:34

Poate ca domnul Tolontan este doar putin avid de senzational sau a ramas fara vizitatori pe blog daca a ajuns sa speculeze pe teme conspirationiste cu servicii secret si altele. Mister Tolo ... putin respect pentru cititorul de rand, nu ne incuia capul cu aberatii sau fantezii.

portarus
portarus  •  28 Aprilie 2014, 21:47

pa ,pentru sutele de drapele ale Romaniei care s-au ridicat mai sus decat marile puteri,America,Germania,Anglia,China Japonia sau Franta...Lasati sportul sa straluceasca in continuare,nu-l ingropati asa cum ati ingropat economia nationala ca sa avem o tara de asistati....Daca ma intrebati pe mine,un anonim al Romaniei inlacrimata de durere si foame,il Vreau pe Domnul Bellu...O respect si pe Doamna Lipa dar eu vreau Bellu...Ii doresc succes la federatia de rugby si Domnului Alin si as vrea sa trezeasca din somn deputatii care i-am ales sa doarma..Sa convinga deputatii sa dea mai multi bani la Sport...marian

portarus
portarus  •  28 Aprilie 2014, 21:43

In Familia Olimpica nu pot fi nici presiuni,nici politica nici ambitii...In aceasta mare familie care isi va alege presedintele poate fi doar respect pentru VALOARE,si Charta Olimpica,evanghelia noastra spune exact ceea ce inseamna Fair play!Bellu si Lipa sunt sportivul si antrenorul Secolului si sunt Romani...Tanarul Alin Petrache recunoaste valoarea lor si ca vicepresedinte al COSR va fi mandru sa lucreze cu Presedinte BELLU sau LIPA.Lasati Familia Olimpica sa-si aleaga conducatorul fara interventii sau sustinere de la IUDA...Lasati constiinta fiecaruia sa decida fara presiuni...Nu le aratati defectele ,aratatile meritele,vorbiti despre sutele de imnuri care s-au cantat pentru Bellu si Li

Vezi toate comentariile (4)
Comentează