SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE SNOOKER

Prima supriză majoră la CM de snooker: un cvadruplu campion mondial, eliminat din primul tur!

John Higgins și Mark Davis, foto: sportinglife.com
John Higgins și Mark Davis, foto: sportinglife.com

Articol de GSP - Publicat marti, 23 aprilie 2013 00:00 / Actualizat marti, 23 aprilie 2013 10:46

Scoţianul John Higgins a suferit o înfrîngere dură în primul tur al Campionatului Mondial de Snooker şi a fost nevoit să părăsească Sheffield-ul, după 10-6 contra englezului Mark Davis.

În ciuda faptului că a cîştigat Shanghai Masters, în septembrie, John Higgins nu s-a regăsit deloc în acest sezon competiţional şi acest lucru s-a văzut la masa de joc, acolo unde procentajului bun la bilele de distanţă şi consistenţa breakurilor nu au fost suficiente în faţa lui Mark Davis.

Pentru Higgins, este doar cea de-a treia eliminare în primul tur de la Sheffield, în 19 apariţii, debutul scoţianului în vîrstă de 37 de ani avînd loc în 1995. 

"A fost foarte greu pentru mine. Mark m-a pedepsit pentru fiecare bilă ratată şi eu am ratat cîteva bile uşoare. Asta mi se întîmplă din ce în ce mai des în ultima vreme. Nu ştiu dacă e vorba de vîrstă sau nu, dar nu reuşesc să trimit în buzunare bilele simple. Aş putea să îi întreb pe cei care au fost în aceeaşi situaţie ca mine, să văd dacă îţi pierzi concentrarea atunci cînd ajungi la finalul anilor 30", a explicat John Higgins.

John Higgins, la fel ca şi englezul Ronnie O'Sullivan, are patru Campionate Mondiale în palmares, iar cei doi sînt singurii din circuitul profesionist actual care pot emite pretenţii la a egala recordul scoţianului Stephen Hendry, 7 trofee la Crucible!

Alte rezultate din primul tur al Campionatului Mondial de Snooker:
Ronnie O'Sullivan (Eng) 10-4 Marcus Campbell (Sco)
Ricky Walden (Eng) 10-1 Michael Holt (Eng)
Mark Williams (Wal) 6-10 Michael White (Wal)
Barry Hawkins (Eng) 10-3 Jack Lisowski (Eng)
Shaun Murphy (Eng) 10-5 Martin Gould (Eng)
Mark Allen (NI) 8-10 Mark King (Eng)
Graeme Dott (Sco) 10-6 Peter Ebdon (Eng)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dehasdeu
dehasdeu  •  23 Aprilie 2013, 12:09

Ma bucur ca mai scrieti si de snooker pe site-ul asta! Felicitari! Cat priveste acest Campionat Mondial, cred ca Trump va iesi invingator. Desi imi place foarte, foarte mult, O'Sullivan nu cred ca va trece de semifinale.

dora
dora  •  23 Aprilie 2013, 11:38

Eliminarea lui Williams de catre tanarul M White mi se pare o surpriza la fel de mare...

vlad_condurache
vlad_condurache  •  23 Aprilie 2013, 10:55
Postat de thumbzilla.. pe 23 Aprilie 2013, 10:51

pacat ca a iesit higgins.vad ca si peter ebdon a fost eliminat :|e din ce in ce mai bine pt ronnie ::))

Higgins o fi bagat la pariuri :D Pentru Ronnie e bine daca ies Robertson, Trump si Selby.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează