SPORTURI  »  ALTELE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE TENIS DE MASĂ

Primele declarații ale "tricolorelor" după calificarea în finala Campionatului European: "E timpul pentru aur"

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 16 septembrie 2017 19:58

România s-a calificat, azi, pentru a 8-a oară în finala Campionatului European, în proba pe echipe, la feminin. "Tricolorele" pregătite de Viorel Filimon au trecut fără emoții de Rusia, 3-0, și se vor bate cu Germania duminică, de la ora 15:00, în direct la TVR 2 și TVR HD, pentru aurul continental în Luxemburg.

Eliza Samara, numărul 1 în echipa României, a fost cea care a deschis "balul". Adversara sa, Iana Noskova, numărul 30 în Europa și 89 în lume. Cele două sunt prietene, jucând vreme de patru ani la Fenerbahce, în Turcia. "Nu am putut să pregătesc tactici speciale. Și tehnicianul Rusiei mă cunoaște foarte bine pentru că a fost antrenorul meu în același club. Avantajul meu cred că a fost puterea mentală. Când am ajuns în decisiv, în jocul 5, am fost mai puternică, mai concentrată și mai hotărâtă", a declarat Eliza.

Noskova a condus cu 2-1 la seturi, dar Samara a revenit extraordinar și a câștigat clar seturile 4 și 5. A dat aer colegelor pentru disputele care urmau.

Puncte fără emoții

Dana Dodean Monteiro a terminat cel mai repede conturile. A încheiat rapid, în minimum de seturi, partida cu Polina Mihailova și a dus România la doar un punct de marea finală. "Trebuie să recunosc că mi-a fost frică de acest meci. Polina era în formă, iar pe de altă parte nu mă simt deloc confortabil în fața jucătoarelor cu stil defensiv. Am studiat însă jocul ei foarte bine pentru că știam că nu va fi ușor", a declarat Dana Dodean.

Bernadette Szocs a avut iar onoarea de a încheia disputa, la fel cum s-a întâmplat și în "sferturi", cu Portugalia. Deși a început convingător, a pierdut primul set în prelungiri, 15-17. Totul s-a jucat în setul al doilea, când Berni a revenit de la 6-9 și a câștigat, tot în prelungiri, 13-11.

Apoi, Olga Vorobeva nu a mai putut ține ritmul, jocul ofensiv al româncei fiind greu de anihilat. S-a terminat 3-1 pentru Szocs, iar România s-a calificat en fanfare în finală, după 3-0 la general.

Piaza rea, Germania

România va întâlni duminică, de la ora 15:00, în finală Germania. Este aceeași formație cu care s-a luptat pentru aur și în 2013, și în 2015. Nemțoaicele au câștigat de fiecare dată. Eliza crede că ar fi timpul să mai și câștige. "Vrem aurul! Am câștigat atât de multe medalii de argint, e timpul și pentru aur! Cred că putem trece de nemțoaice, deși va fi foarte greu", a declarat Eliza. 

România-Rusia 3-0

Eliza Samara-Iana Noskova 3-2 (11-9, 6-11, 1-11, 11-8, 11-7)
Dana Dodean-Polina Mihailova 3-0 (11-6, 11-7, 11-9)
Bernadette Szocs-Olga Vorobeva 3-1 (15-17, 13-11, 11-7, 11-5)

Drumul până în finală

România

3-0 Olanda
3-1 Cehia
3-1 Luxemburg
3-0 Portugalia
3-0 Rusia

Germania s-a chinuit cu Olanda

Adversara României în finala de azi, Germania a luptat din greu să se califice în finală. Olanda a condus cu 2-1 la general, în semifinale, iar în meciul 4 Li Jie a condus-o cu 2-0 la seturi pe Han Ying, numărul 1 din echipa Germaniei. Prima jucătoare a Europei a întors însă și a câștigat cu 3-2. Ultimul punct a venit clar de la Shan Xiaona, locul 2 în Europa, care a trecut cu 3-1 de Britt Eerland. A treia jucătoare a Germaniei e singura nemțoaică autentică: Nina Mittelham, care e pe locul 47 în Europa. 

După 12 ani?

România a câștigat trei titluri continentale în istorie, la feminin: 1992, 2002 și 2005. Ultimul, acum 12 ani, la Aarhus (Danemarca). Din echipa de atunci făcea parte și Eliza Samara, care juca însă mai puțin. Otilia Bădescu, Mihaela Steff și Adriana Zamfir au fost celelalte componente ale formației tricolore.

De atunci, România a mai jucat patru finale, toate pierdute: în 2010 și 2011 cu Olanda, în 2013 și 2015 cu Germania. "Noi, la Europene, jucăm, de fapt, la Mondiale! Toate echipele au numai chinezoaice naturalizate. Noi am ajuns aici pe munca noastră, fără a avea chinezoaice în echipă", se mândresc româncele

Finala cu Germania va avea loc duminică, de la ora 15:00. Meciul va fi în direct la TVR 2 și TVR HD

848362 romania

Citește și: În finală! Echipa României se va lupta pentru aur la CE de tenis de masă, după ce a trecut de Rusia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
tihi
tihi  •  17 Septembrie 2017, 09:29

Succes in finala...Oameni buni...vedeti bateti joc peste tot si in toate sporturile de echipele si sportivele maghiare,si peste tot si in toate,sportivele maghiare foarte multe la numar, ajuta tara la rezultate bune,cum este si in tenis de masa in persoana sportivei de exceptie Szőcs Bernadett !!Nu mai trimiteti aceste sportive si echipe,care au in componenta maghiari sau sint din zona secuimii in afara tarii !! Nu fiti xenofobi,fiti educati,inteligenti si civilizati !! Sportul ar trebui sa ne uneasca si mai mult.

catalynn
catalynn  •  16 Septembrie 2017, 21:18

Bafta fetelor! In ce priveste "naturalizarea" io unul n-as permite asa ceva. Ca sa poti juca in echipa Nationala trebuie fie sa fii născut in tara respectiva or parinții sa fi fost cetățeni ai tării aceleia (de exemplu copilul născut in alta tara dar parinții avand cetățenie Romană sa poata juca pt România).

Vezi toate comentariile (2)
Comentează